• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpske odbojkašice stigle u Beograd sa olimpijskom vizom: "Idemo u Pariz i nećemo biti skromni - znamo šta nam fali!"

Autor Dragan Šutvić

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije kvalifikovala se na Olimpijske igre 2024. godine, nakon dobrih partija na turniru u Kini.

 tijana bošković o olimpijskom turniru  Izvor: printscreen/rts

Odbojkašice Srbije su uspjele da izbore plasman na Olimpijske igre u Parizu koje se održava naredne godine u Parizu. Poslije niza uspješnih partija na turniru u Kini, srpska reprezentacija je zaključila još jednu uspješnu sezonu, a potom su se djevojke ukrcale na let za Beograd. Delegacija Odbojkaškog saveza Srbije dočekala je odbojkašice na aerodromu "Nikola Tesla", a odmah se obratila najbolja srpska odbojkašica Tijana Bošković.

"Moramo da budemo zadovoljni, ostvarili smo glavni reprezentativni cilj ove sezone. Igrali smo dva takmičenja za kratak vremenski period, finale Evropskog prvenstva, zatim ove kvalifikacije, tako da mogu reći da je ovo bilo uspješno ljeto za nas. Bilo je poprilično naporno, ali sam ponosna kako smo sve to izgurale. Ono što smo zacrtali, to smo i ostvarili. Srećni smo i zadovoljni“, rekla je Tijana Bošković, prenosi OSS.

Odbojkašice Srbije su osvajale olimpijske medalje u prethodna dva takmičenja, srebro u Riju i bronzu u Tokiju, jasno je šta ovim djevojkama nedostaje i sa kojim ciljem idu u Pariz. "Ambicije su najveće. Kao i uvijek. Nećemo biti skromni, znamo da nam fali samo zlatna olimpijska medalja. Iskrena da budem, ne razmišljamo sada o tome. Zaslužile smo malo da predahnemo i da se opustimo. Ali kad dođe vrijeme, znamo da ćemo dati sve od sebe i da ćemo otići u Pariz da ostvarimo ono što željno iščekujemo", zaključila je Tijana.

Po završetku tri turnira kvalifikacija za Olimpijske igre 2024, let za Parizu izborile su Srbija, Dominikanska Republika, SAD, Poljska, Turska i Brazil, kao i Francuska (domaćin). Srpske djevojke su aktuelne svjetske prvakinje, imaju bronzanu medalju sa OI 2021. i vicešampionke Evrope, a plasman na Olimpijske igre izborile su već uzastopni peti put.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC