• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruski političar brutalno napao slavnu atletičarku - Jelena je marioneta Zapada!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Velika šampionka, svjetska rekorderka i jedna od najboljih ruskih atletičarki svih vremena Jelena Isinbajeva trpi udare iz rodne zemlje.

 Ruski političar napao Jelenu Isinbajevu Izvor: Profimedia

Jedna od najboljih atletičarki svoje generacije Jelena Isinbajeva trenutno je u nemilosti Rusije zbog postupaka koje je napravila u prethodnom periodu. Čini se da je zbog angažmana u Međunarodnom olimpijskom komitetu ona odlučila da "zatvori vrata" u rodnoj zemlji, prekine odnose sa režimom Vladimira Putina i jasno se stavi na stranu Ukrajine u ratu koji se vodi već godinu i po dana. Zbog toga je pobjesnio ruski političar Roman Terjuškov, koji je otvoreno napao aktuelni svjetsku rekorderku u skoku s motkom.

Po njegovim riječima, Jelena Isinbajeva je postala marioneta zemalja sa zapada Evrope i zbog toga čini sve kako bi prekinula kontakte sa Rusijom, koju je napustila prije nekoliko mjeseci!

"Isinbajeva je položila test da bude marioneta. Svi su bili uvjereni da ona, na zahtjev, preduzima sve što zahtjeva političko rukovodstvo MOK-a. Od odricanja vojnog čina u Rusiji do prilagođavanja profilnih fotografija na društvenim mrežama koje su pogodne za Zapad, uklanjanja fotografija ruskog predsjednika Vladimira Putina sa svojih naloga... Tokom svojih sedam godina u Međunarodnom olimpijskom komitetu, skakačica ni jednom nije nagovestila odbranu domaćeg sporta", rekao je Terjuškov.

Podsjećamo, Jelena već neko vrijeme živi u Španiji i nema namjeru da se vraća u Rusiju, koju je kritikovala zbog specijalne vojne operacije, odnosno rata na istoku Ukrajine. Takvi postupci slavne atletičarke izazvali su revolt u ruskoj javnosti, a čak su i pojedini ministri komentarisali ponašanje nekadašnje sportistkinje koja ima počasni čin majora ruske vojske. Takođe, pokrenuta je inicijativa da se stadionu u Mahačkali koji nosi ime po njoj promijeni naziv.

Sa druge strane, u Ukrajini imaju sličan primjer jer je Sergej Bubka u nemilosti javnosti zato što nije otvoreno protiv ratnih dešavanja. "Jako sam ponosna na Bubku kao atletičara, jer je postavio brojne svjetske rekorde. Ali, ne sviđa mi se kao osoba, jer kada je počeo rat, nije zauzeo stranu. Što se tiče nas sportista, Bubka više ne postoji", rekla je nedavno Jaroslava Magučik.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC