• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak progovorio o penziji - mnogima se neće svidjeti!

Autor Dragan Šutvić

Mnogi se nadaju da će mlada garda poraziti Novaka i "otjerati" ga u penziju, ali očigledno da on ne planira uskoro da prestane sa osvajanjem turnira.

 novak đoković o povlačenju iz tenisa  Izvor: Profimedia

Nadali su se da će Novak odustati, ali se to neće uskoro desiti. Srpski teniser je trenutno prvi na ATP listi, ove godine je osvojio tri grend slema i sa 36 godina je očigledno u punoj formi. Plani da sljedeće godine zaigra na Olimpijskim igrama, a kada će u penziju - ne zna se. 

"Naravno da sam veoma zahvalan što sam u poziciji u kojoj sam trenutno u ovom trenutku u istoriji našeg sporta i u mojoj karijeri. Još uvijek se osjećam mlado kada je moje tijelo u pitanju. Ono me dobro služi, osvojio sam tri od četiri grend slema ove godine", počeo je Novak Đoković govoreći medijima u Parizu. 

Tu je srpski teniser stigao sa namjerom da se takmiči na posljednjem mastersu u sezoni u Parizu. Braniće finale iz prošle godine i 600 bodova, a pobjedom bi mogao da izbori i prvo mjesto na kraju sezone na ATP listi i 400+ nedjelja na prvom mjestu ATP liste.

"Postoje razlike u odnosu na druge tenisere u prošlosti, neki od njih su mislili da je najbolje ostaviti tenis kada si na vrhuncu forme. Neki od njih misle da kada više ne možeš da osvajaš najveće turnire i kada gubiš od mladih igrača treba da ostaviš tenis. Ja sam više u ovoj drugoj grupi", rekao je Đoković. 

Pa šta to na kraju znači, kada će biti vijreme za penziju? Za sada djeluje da neće skoro, jer je jasno da će i naredne sezone Đoković biti u konkurenciji za osvajanje grend slemova.

"Dok god sam među glavnim konkurentima za osvajanje grend slemova i za osvajanje najvećih turnira neću otići. Jedino ako se mentalno nešto desi i ja izgubim motivaciju, ali to neće biti slučaj sa mnom", rekao je na kraju Novak. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC