• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Borcu m:tel nemaju dilemu: Mirku Mikiću respekt, ali bodovi ostaju u Banjaluci!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Borca u petak od 17 časova dočekuju tuzlansku Slobodu u derbiju osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Rk Borac najava protiv RK Sloboda Tuzla Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Banjalučani će u sutrašnjem meču prvi put odmjeriti snage sa svojim bivšim trenerom Mirkom Mikićem, strategom Tuzlaka, koji je u razgovoru za MONDO istakao da zasad nema emocija, ali nije siguran kako će to sve izgledati kad dođe u dvoranu "Borik".

Umjesto trenera crveno-plavih Irfana Smajlagića, koji ima virozu, derbi sa Slobodom najavio je sportski direktor Damir Hasanović, koji je u šali poručio Mikiću da ga očekuje poklon u Banjaluci.

"Poklon će biti dva boda za Borac", našalio se Hasanović, a onda u nešto ozbiljnijem tonu govorio o predstojećem meču.

"Dolazi nam Sloboda, veliki derbi, bodovi nam puno znače jer je u pitanju direktni konkurent za najviši plasman. Ekipa iz Tuzle je programirana za najviše domete u našoj ligi, uložili su ozbiljan novac, doveli ozbiljnog trenera Mikića, imaju odlične igrače...Istina nisu dobro startovali, ali i mi smo izgubili četiri boda dosad, pa očekujem dobru utakmicu. Mi se uvijek pripremamo kako da popravimo svoju igru i greške, ne analiziramo posebno rivale. Iskoristio bih priliku da pozovem publiku da dođe u što većem broju, svaki navijač nam je važan. Takođe želim da istaknem da imam jako veliki respekt prema Mikiću i kao čovjeku i kao treneru, koji je cijelu karijeru proveo u Borcu kao igrač, sportski direktor i šef stručnog štaba. U svakom slučaju želim mu sve najbolje, ali sutra se idemo pogledati u oči i vidjeti ko je bolji", rekao je Hasanović.

Prema njegovim riječima, svjestan je da će Sloboda učiniti sve da stigne do dva boda u Banjaluci.

"Legitimno je da Sloboda ide na pobjedu, svi mi treniramo i igramo da bismo pobijedili, a poznavajući Mirka, nema sumnje u to. Ko će biti bolji, vidjećemo, ali nadam se i vjerujem da ćemo se mi na kraju radovati trijumfu", dodao je popularni Vespa.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Lijevi bek crveno-plavih Nikola Ivanović ne smatra da su Tuzlaci u prednosti što su imali malo više odmora i što su u prethodnom kolu imali lakšeg protivnika od Borca m:tel.

"Oni su imali dan više odmora s obzirom da su imali i nešto lakši meč protiv Čelika. Ali nismo ni ni mi umorni, igrali smo u Doboju (protiv Sloge), što je relativno blizu, a imali smo pet dana da se pripremamo. Nije to neka prednost Slobode, igramo na domaćem terenu i idemo na pobjedu".

I lijevo krilo, Slovenac Jan Sivka takođe vjeruje u pobjedu nad tuzlanskom ekipom.

"Dobro smo se pripremili ove sedmice, idemo po pobjedu i nova dva boda. Biće zanimljiva utakmica, daćemo sigurno 100 posto mogućnosti. osim toga, igramo pred našim navijačima, koje pozivam da dođu u petak u pet da nam pomognu kako bismo ostvarili pobjedu".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC