• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirko Mikić prvi put protiv "svog" Borca m:tel: Zasad bez emocija, ali vidjećemo kad dođem u "Borik"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometni trener iz Banjaluke Mirko Mikić će u petak (17.00) po prvi put voditi ekipu Slobode protiv Borca m:tel u kojem je postao najprije rukometaš i reprezentativac Bosne i Hercegovine, a kasnije sportski direktor i trofejni šef stručnog štaba.

 Mirko Mikić za MONDO pred duel RK Borac - Rk Sloboda Izvor: Facebook/RK Sloboda/E. Dindić

Derbi osmog kola Premijer lige BiH igra se u petak u 17 časova u Banjaluci, gdje će prvoplasiranom Borcu m:tel u gosti doći tuzlanska Sloboda, koju s klupe predvodi "dijete" banjalučkog kluba Mirko Mikić.

Trofejni trener je sa Borcem m:tel osvojio dvije šampionske titule u BiH 2020. i 2022. godine, jedan Kup BiH (2021. godine) i dvije titule u Kupu Republike Srpske (2020. i 2022. godine), a sada će prvi put voditi neki tim protiv matičnog kluba.

"Nema nekih emocija zasad, možda bude sutra kad dođem u 'Borik', ali pristupam meču uobičajeno, spremam se kao za svaku utakmicu po ustaljenoj praksi. Vidjećmo sutra hoće li biti drugačije, ali zasad nema razlike u odnosu na prethodne mečeve", rekao je Mikić za naš portal.

Prema njegovim riječima, Borac m:tel ima dobru ekipu što uostalom pokazuje i prva pozicija na tabeli Premijer lige BiH.

"Konkurentni su, igraju dosta dobro pogotovo u 'Boriku', ali pokušaćemo da neutrališemo njihove kvalitete i da iskoristimo slabosti koje sigurno imaju. Kao trener Slobode daću sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat. Mi smo vezali tri pobjede u prvenstvu, koje su nam dobro došle da vratimo poljuljano samopouzdanje nakon startnih poraza. Momci su motivisani, dosta bolje izgledamo nego na početku sezone. Osim toga, imali smo nešto lakšu utakmicu u nedjelju (protiv Čelika - 52:23), odmorili smo nekih sedam-osam igrača koji su dosad imali najveće minutaže. Imali smo vremena da se oporovimo od nekih povreda, kao i da malo i pojačamo trening", istakao je strateg Tuzlaka i dodao da protiv Banjalučana neće računati na od ranije povrijeđene Gabrijela Mišetića i Vladana Lončara, dok su svi ostali u konkurenciji.

Nakon derbija u Banjaluci, tuzlansku ekipu očekuje i dvomeč sa turskom ekipom Sport Toto u trećem kolu EHF Evropskog kupa.

"Predstoji nam težak period zbog velikog broja utakmica. Poslije Banjaluke imamo susrete sa turskim timom, a između dva evropska meča, dočekujemo Leotar u Tuzli. Dakle tempo srijeda - subota. Ali dobro smo se spremali, pojačali trening, zbićemo redove, pokušati da izrotiramo ekipu i potrudimo se da ostvarimo što bolji skor".

SLOBODA ŽELI PROLJEĆE U EVROPI

Izvor: Promo/RK Sloboda Tuzla

Iako je Sloboda ostvarila istorijski uspjeh plasmanom u treće kolo, Mikić smatra da njegov tim može i prezimiti u Evropi.

"Smatram da smo dobro prošli na žrijebu jer smo mogli izvući mnogo ozbiljnije ekipe. S Turcima se može igrati i moj prvi utisak je da možemo proći, ali ozbiljnija priprema evropskih utakmica ide tek nakon Banjaluke. Bez obzira što smo prošli dva kola u EHF Evropskom kupu, ne treba to shvatati kao neki pretjerani rezultat već ćemo probati da prođemo dalje i da dočekamo proljeće u Evropi. A na polusezoni ćemo sumirati utiske i popravljati ono što nije bilo dobro",zaključio je banjalučki trener.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC