• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda ide na Turke, Mikić zadovoljan: Mogli smo dobiti mnogo kvalitetnije ekipe!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Bilo je tu potencijalno mnogo kvalitetnijih ekipa od nas", rekao je trener Slobode Mirko Mikić nakon žrijeba trećeg kola Evropskog kupa.

 Trener RK Sloboda Mirko Mikić izjava poslije žrijeba EHF Evropskog kupa Izvor: Facebook/RK Sloboda/E. Dindić

Leotar će igrati protiv češke Karvine, Vogošća protiv Brna, a tuzlanska Sloboda za protivnika je dobila tursku ekipu Spor Toto.

Trener Slobode Mirko Mikić zadovoljan je žrijebom, iako ističe da detaljna analiza protivnika tek slijedi.

"Zadovoljan sam, kad se vidi koje smo ekipe mogli izvući bilo je tu potencijalno vrlo jakih ekipa koje su u ovom momentu mnogo kavalitetnije od nas i igraju mnogo kvalitetnije lige. Ne mogu da ne budem zadovoljan, iako još uvijek nemamo mnogo informacija o našem protivniku. Znamo da je ekipa sastavljena od igrača iz Turske, završili su treći u prvenstvu. Ne mogu da ne budem zadovoljan, ali kad dođe vrijeme razmišljamo o njima i detaljnije ih analizirati", rekao je Mikić u izjavi za MONDO.

Prvi mečevi trećeg kola EHF Evropskog kupa na rasporedu su 25. i 26. novembra, a revanši 2. i 3. decembra, a u periodu kada igra Evropu tuzlansku Slobodu čeka i serija derbija u prvenstvu BIH protiv Borca, Leotara i Gračanice.

"Mi trenutno imamo određenih problema, imali smo dosta loš raspored i problema s povredama, trudimo se da ne razmišljamo pretjerano unaprijed. Prevashdodno se moramo spremiti za ove utakmice do EHF pauze, prije svega utakmicu protiv Vogošće, da ostvarimo što kvalitetniji rezultat i da pobjedom vratimo samopouzdanje i onda ići iz utakmice po utakmicu. Sigurno je da to može biti otežavajuća okolnost, ali o tom ćemo razmišljati kada dođe vrijeme za to", rekao je Mikić.

Njegova ekipa u prva četiri kola Prvenstva BIH upisala je tri poraza i remi, a do trećeg kola EHF Evropskog kupa stigli su pobjedama protiv Klaksvika u prvom kolu, dok su drugo kolo dobili bez borbe pošto je izraelski Makabi Rišon Lecion odustao od takmičenja zbog trenutne situacije na Bliskom Istoku.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC