• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maks Ferstapen je najbrži i kad pravi gluposti!

Autor Dragan Šutvić

Šampion u Formuli 1 nastavio impresivan niz pobjeda u najbržem karavanu.

 formula 1 maks ferstapen pobijedio u las vegasu Izvor: Jim WATSON / AFP / Profimedia

Svjetski šampiona u Formuli 1 Maks Ferstapen uopšte nije oduševljen što se u ovogodišnjem kalendaru našla i trka u Las Vegasu, ali je i u na tlu SAD potvrdio da je Red Bul daleko ispred konkurencije. Holanđanin koji tokom čitave sezone dominira karavanom upisao je još jedan trijumf, iako je ovog puta djelovalo da bi Ferari mogao da mu pokvari planove, a on sam pravio nekarakteristične greške na stazi.

Trostruki svjetski šampion trijumfovao je 18. put u sezoni, iako je na stazi imao incident sa Džordžom Raselom, a Šarl Lekler uspio da ga pretekne u čistom trkanju. Takođe, zbog nepravilnog preticanja Verstapen je dobio pet sekundi kazne, ali je Lekler na stazi nadoknadio poziciju koju Maks nije želio da mu prepusti.

Kako je vrijeme odmicalo, Maks Ferstapen je uspostavljao dominaciju na stazi koju je sve bolje upoznavao. Kada su greške smanjene aktuelni svjetski šampion je uhvatio pravi ritam, a to niko drugi nije mogao da prati. Iako Ferstapen nije fan trke u Las Vegasu, i ova pobjeda je njegova...

"Trka u Monte Karlu je Liga šampiona, a ovo nije. Jasno mi je da je šou potreban, ali meni tu nema nikakvih emocija. Ja volim Las Vegas, ali ne da bih se u njemu trkao, nego da bih izašao i stavio sve na crveno na ruletu", rekao je Maks i dodao: "Da sam ja navijač, srušio bih im sve te prodavnice i šatore."

Iza Maksa Ferstapena završio je Šarl Lekler, a zatim Serhio Perez koji je drugi vozač Red Bula. Četvrto mjesto pripalo je Estebanu Okonu, peto Lensu Strolu, a šesto Karlosu Saincu. Među osvajačima bodova našli su se još Luis Hamilton, Džordž Rasel, Fernanrdo Alonso i Oskar Pjastri kojem je pripao i bod za najbrži krug. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC