• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sramni napadi na Novaka Đokovića! Nastao haos zbog pjesme - "Neće samo Kosovo, već i Crnu Goru!"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nižu se napadi na račun Novaka Đokovića.

 Napadi na Đokovića zbog pjesme Veseli se srpski rode Izvor: Twitter/peripatetiksrb

Novak Đoković i ostali članovi Dejvis kup reprezentacije Srbije izašli su na meč protiv Velike Britanije uz pesmu "Veseli se srpski rode" i na to su mnogi reagovali osuđujući najboljeg tenisera svih vremena. Prije svih javili su se Albanci sa Kosova i Metohije, koji su ga optužili da "hoće da anektira Kosovo", ali tu nije bio kraj.

"Sramota za Dejvis kup! Pustiti nacionalističku pjesmu koja poziva na srpsku aneksaciju Crne Gore i Kosova!", napisao je crnogorski analitičar Ljubomir Filipović.

I politikolog iz Bosne i Hercegovine Jasmin Mujanović kritikovao je zadužene za društvene mreže i PR sektor Dejvis kupa. "Zaista je nevjerovatno da niko u PR timu Dejvis kupa nije dva puta provjerio tekst pjesme uz koji je Đoković ušao - poznati simpatizer krajnje desnice - to je jedna od najozloglašenijih savremenih srpskih nacionalističkih himni, koja izričito promoviše aneksiranje Kosova i Crne Gore", napisao je Mujanović, koga na društvenoj mreži "X" prati 59,5 hiljada pratilaca.

Takođe, oglasila se i austrijska političarka Kati Šneberger, porukom da je "nevjerovatno da ultranacionalistička pjesma koja zove aneksaciju Crne Gore i Kosova bude puštana na završnici Dejvis kupa". Uz taj komentar, ona je sa svojih 24,6 hiljada pratilaca podijelila i komentar: "Odvratno".

Pjesma "Veseli se srpski rode", koju izvodi Danica Crnogorčević, česta je na Novakovim (takođe čestim) proslavama velikih uspjeha, poput osvajanja grend slem trofeja. Đoković je nerijetko pjeva okružen saradnicima, prijateljima i porodicom, a pjevana je i minulog ljeta, kada je Novak dočekan poslije osvajanja US Opena zajedno sa košarkašima koji su nastupili u finalu Mundobasketa.

Ovo su riječi pjesme koju izvodi Danica Crnogorčević: "Ogrijalo Sunce sa Кosova polja ravna, zasijale svetinje iz vremena davna. Veseli se srpski rode, srpski rode zbog slobode. I zbog slavnih Nemanjića, Obilića, Petrovića. I zbog slavne Gračanice, Studenice, Ravanice. Nek’ se srpski barjak vije od Prizrena do Rumije. Odjeknula zvona sa starih Dečana, ovo je zemlja Lazara i Stefana. Veseli se srpski rode….. Ovdje su grobovi slavnih predaka, Što odbraniše svetu vjeru od Turaka".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC