• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometni turnir u Brčkom okuplja dobar dio Evrope! Igraće i Borac m:tel

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sredinom decembra u Brčkom, okupiće se 50-ak ekipa koje će predstavljati budućnost regije i dobrog dijela Evrope na 19. po redu "Lokomotiva kupu", jedinom u bivšoj Jugoslaviji uvrštenim na kalendar Evropske rukometne federacije (EHF).

 rukomet pokrivalica Izvor: Shutterstock

U pitanju je turnir za juniore, kadete i pionire (dječaci 2007, 2009. i 2011. godište), a organizatorka Zvjezdana Nedić u izjavi za MONDO je naglasila da su na dosadašnjih 18 brčanskih turnira prodefilovale ekipe iz gotovo cijele Evrope - od Skandinavije do Grčke.

S obzirom da prijave na turnir još traju - očekuje se učešće 50-ak timova, svoj dolazak su dosad potvrdio dobar dio regionalnih klubova.

"Još nisu zatvorene prijave, ali dosad su učešće potvrdile ekipe Metaloplastike, mađarskog Vesprema, zagrebačka Dubrava, slovenačka Ribnica, Krka, Kopar i Celje, banjalučki Borac m:tel i još nekoliko timova. Očekujemo pedesetak timova, koji će igrati u tri dvorane u Brčkom. Grci nam takođe sigurno dolaze kao i svake godine. A inače je u pitanju jedini turnir iz bivše Jugoslavije koji je ušao u kalendar Evropske rukometne federacije (EHF)", rekla je Zvjezdana Nedić.

Prema njenim riječima novitet u odnosu na prethodne turnire je i u suđenju s obzirom da će po prvi put inostrani arbitri dijeliti pravdu na turniru.

"Sudije su iz Švedske, Litvanije, Slovačke, Sjeverne Makedonije, Srbije i Mađarske. Dosad su bili arbitri iz BiH, a sada to EHF određuje. Tokom karijere je u Brčkom sudio i trenutno najbolje rangirani EHF sudijski par Bojan Lah/David Sok", dodala je Nedić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC