• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak pobjesnio na ATP! "E moj Gorane, ništa im nije dovoljno", Đoković više neće da im ćuti!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković je najbolji na svijetu, ali to nije dovoljno, pa se oglasio i na Istagramu.

 Novak Đoković ljut na ATP zbog Gorana Ivanišević Izvor: Profimedia/CHRISTOPHE SAIDI / SIPA

Novak Đoković (36) je u 2023. godini osvojio sedam titula, tri grend slema, Završni turnir u Torinu, Masterse u Parizu i Sinsinatiju i ništa od toga nije bilo dovoljno da dobije prestižnu nagradu "Stefan Edberg" za "omiljenog" igrača na Turu. Ne samo to, nego priznanje za najboljeg trenera nije dobio ni njegov trener Goran Ivanišević, kao što nikad nije dobio, iako radi sa Noletom od 2019. godine. Za najbolje trenere priznanje su dobili Daren Kehjil i Simone Vangoci koji vode brigu o Janiku Sineru.

Zbog toga se Novak Đoković oglasio i na Instagramu, pa je uz čestitke timu Janiku Sinera "pecnuo" ATP koji ga je opet ignorisao:

"Gorane, čini mi se da moramo da osvojimo četiri grend slema da bi ti možda, samo možda, bio razmatran za najboljeg trenera godine. Moj dragi treneru, izgleda da završavanje godine na prvom mjestu ATP, tri grend slema, Završni masters i ispisivanje istorije nisu dovoljni", naglasio je besni Novak.

Izvor: Instagram/Printscreen/djokernole

Dok je prethodni Novakov trener Marijan Vajda dobio nagradu za 2018. godinu, Ivanišević nijednom nije bio laureat. Na kraju 2019. laureat je bio Francuz Žil Servara, trener Danila Medvedeva, 2020. je osvojio Španac Fernando Visente, trener Andreja Rubljova, 2021. najbolji trener bio je Fakundo Lugones, trener Britanca Kameruna Norija, a prošle, 2022. najbolji je bio Huan Karlos Ferero, trener Karlosa Alkaraza. Ivanišević je jedini bio nominovan drugu godinu zaredom, ali opet nije osvojio priznanje ustanovljeno 2016. godine. Šta je potrebno da Novak i Goran urade i osvoje zajedno da bi Ivaniševiću priznali da je najbolji?

Italijan Janik Siner ove sezone podigao je četiri pehara, samo jedan na Mastersima, osvajao je Beč, Peking i Monpelje, sa reprezentacijom je osvojio Dejvis kup i to je to. Trebalo bi napomenuti i da Dejvis kup kao takmičenje nacionalnih timova nema nikakav uticaj na trenere, pošto je tamo selektor Filipo Volandri. Potpuno nejasna odluka od strane ATP-a...

Vangoci radi sa Sinerom od feburara 2022. godine. "Poznajem ga od kad je imao 14 godina, igrao je protiv jednog od mojih juniora i tada sam ga vidio. Lijepo je raditi sa njim. Zabavan je kao osoba, lako je raditi sa njim. Želi da napreduje i na terenu i van njega i uvijek je nasmijan. Stvarno sve ide dobro", rekao je Vangoci za zvaničan sajt ATP-a.

Kejhil, trener koji je radio sa Lejtonom Hjuitom i Andre Agasijem ističe da je njegov posao da radi sa Janikom na mentalnom aspektu. "Moja uloga i iskustvo oslikavaju se u radu na mentalnom aspektu i načinu razmišljanja u najvažnijim momentima. Radimo na pravim stvarima i siguran sam da će mu to pomoći", objasnio je Kejhil. Što se ove nagrade tiče pored njih dvojice i Ivaniševića nominovani još bili su Huan Karlos Ferero (trener Karlosa Alkaraza) i Brajan Šelton (otac Bena Šeltona).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC