• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak ne jede šta nama spreme, nosi svoje pakete! Đoković nije vegan, a u ovom slučaju se hrani kao i ostali teniseri

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

O ishrani Novaka Đokovića govorio je njegov saigrač i prijatelj Filip Krajinović.

 Filip Krajinović o ishrani Novaka Đokovića Izvor: Instagram/@DjokerNole/Printscreen

Novak Đoković i u 37. godini igra maestralno i iza njega je sezona u kojoj je osvojio tri grend slema, dva mastersa (Sinsinati i Pariz) i završni masters u Torinu, a svima djeluje kao da je "mnogo mlađi". Jedan od razloga za to je i što je Novak nestvarno disciplinovan kada je ishrana u pitanju. Dobro je poznato da već godinama ima posebnu dijetu i da je ostvario veliki napredak nakon što je iz ishrane izbacio gluten, dok je sada njegov saigrač iz Dejvis kup reprezentacije i jedan od najboljih prijatelja Filip Krajinović otkrio do kojih sitnica to ide.

"Toliko je disciplinovan... Novak ima posebnu hranu za sebe kada smo sa reprezentacijom. Ima stvari koje jede kao i mi, međutim ako je to što njemu odgovara taj dan, uzeće i hranu koja je za sve. Ali, obično nosi svoje pakete i ono što njemu prave i ono što sam pravi", kazao je Filip Krajinović u podkastu "Alesto" kod Ace Stojanovića.

"Kakve su mu navike? Nije Novak neko ko ustaje rano, voli da spava. Njemu je dug dan, ima puno obaveza preko dana, izmori se, ali toliki je profesionalac da zna šta i kako treba sa svima. Za sve nađe vremena. Ja ga često pitam kako napraviš plan dana da sve postigneš, eto Novak kaže da je to tako. Čudo je, šta da kažem!", poručio je Krajinović koji je kazao da nije imao mnogo prilike da priča sa Noletom tokom Dejvis kupa u Malagi, ali mu je jedna stvar bila jasna.

"Znam samo da je jako motivisan i da želi i dalje da osvaja. Željan je toga. Ja vjerujem da i dalje pokazuje da je najdominantniji i najzreliji od svih i vjeruje u to što radi. Ja ne znam gdje je njemu granica. Majke mi. Da me pitaš, ne znam... Da mi kažeš da će igrati do 40, ja bih rekao da hoće. On je lud!", nasmijao se on.

Što se tiče Novakove specijalne ishrane, prije nekoliko godina je demantovao priče koje se pojavljuju o njemu: 

"Ja nisam vegan! Ishrana mi je uglavnom bazirana na biljnoj osnovi, s tim što jedem ribu i jaja kao izvore proteina. Da ne ulazim sad baš u detalje, ali u biljnoj hrani ima dosta izvora proteina, iako mnogi znaju samo za meso, koje je u našoj kulturi 'nezaobilazna' namirnica. U avgustu 2015. godine sam odlučio da ne jedem meso. Imam svoje razloge, što etičke, što zdravstvene. Ne želim uopšte da se vraćam na meso niti da podliježem tom pritisku. Ne želim to uopšte da komentarišem, pošto mi je potpuno besmisleno. Ljudi koji nisu dovoljno informisani prave zaključke koji nemaju osnovu. Čujem da neki čak kažu da mi supruga brani da jedem meso?! Pa ona ga sama jede, sada, u trudnoći."

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC