• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svesrpski kup za rukometaše i rukometašice: Vojvodina i Železničar brane trofej

Autor Haris Krhalić

Rukometaši Vojvodine brane pobjednički trofej u Svesrpskom kupu iz kojeg su u prethodnih šest finala uvijek izlazili kao pobjednici

 svesrpski kup Izvor: MONDO

Nema sumnje da su Novosađani i ovog puta glavni favoriti, i oni će u polufinalu koje se igra u subotu, 23. decembra u Lazarevcu igrati sa Dinamom iz Pančeva (početak u 18 časova). Nešto ranije (15.30) biće odigrano prvo polufinale u kojem će akteri biti Borac m:tel i Leotar (uživo na fejsbuk stranici Rukometnog saveza Republike Srpske i Simić TV).

"Vjerujem da će naša dva kluba pružiti dobru utakmicu i neka bolji dođe do pobjede i plasmana u veliko finale. Uvijek sam priželjkivao da neko od naših timova dođe do trijumfa u Svesrpskom kupu, ali ništa nije bilo od toga. Svi znamo da je Vojvodina u ovom trenutku od svih učesnika najkvalitetnija, a ko zna možda se baš ovog puta desi iznenađenje", izjavio je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Dan kasnije (nedjelja, 24. decembar) od 15.30 časova u ženskom finalu igraće Jagodina i Borac (uživo na fejsbuk stranici RSRS i Simić TV). Ova dva tima već su jednom igrali u meču za trofej, i to prije dvije godine u Jagodini.

Na prošloj smotri održanoj u Trebinju trijumfovale su igračice Železničara iz Inđije koje su bile bolje od Borca, 37:21.

"Pokušaćemo da im se revaširamo za taj poraz u meču u kojem smo bili bliži trijumfu, jer su naše djevojke vodile sve do 58. minuta. Bilo bi lijepo da u našem trećem finalu konačno dođemo do pobjedničkog trofeja", rekao je Nikola Bijelić, trener ŽRK Borac.

Seniorsko finale takođe se igra 24. decembra u dvorani u Lazarevcu sa početkom od 18 časova uz direktan prenos na RTS i RTRS.

Dosadašnje finalne utakmice (muškarci):

2014. (Teslić): Vojvodina – Derventa 31:19
2016. (Novi Sada): Vojvodina – Borac m:tel 30:25
2017. (Banjaluka): Vojvodina – Borac m:tel 31:30 (27:27)
2019. (Pale): Vojvodina – Borac m:tel 25:24 (22:22)
2021. (Loznica): Vojvodina – Sloga 30:20
2022. (Trebinje): Vojvodina – Leotar 38:24

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC