• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Morao sam da se presvučem!" Hit odgovor Rafe Nadala - zakasnio četiri sekunde, ovako se pravdao!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Slavni teniser nije mogao da igra oba seta u istoj opremi.

 Zašto je Rafael Nadal kasnio iz toaleta Izvor: Patrick HAMILTON / AFP / Profimedia

Rafael Nadal trijumfalno se vratio na turnire nakon što je veći dio prethodne sezone propustio zbog teške povrede. Za prvi grend slem sezone Rafa se priprema u Brizbejnu, gdje je već ostvario dvije pobjede - prvo protiv Dominika Tima, a zatim i protiv Džejsona Kublera (6:1, 6:2).

Meč je obilježila i duga pauza koju je Rafael Nadal prouzrokovao između dva seta. Nakon što je ubjedljivo osvojio prvi dio igre, Španac je otišao do toaleta, a vrijeme je lagano prolazilo. Mnogi su se zabrinuli jer se Nadal dugo nije vraćao na teren. U jednom trenutku legendarni španski teniser dotrčao je nazad na teren i odmah dobio opomenu za prekoračenje vremena koje je imao na raspolaganju, a na kraju meča stiglo je i pomalo čudno objašnjenje!

"Čudno je, jer znam da imam pet minuta na raspolaganju. Iskreno, u Brizbejnu je velika vlaga, morao sam da presvučem sve. Za to je potrebno vrijeme. Saopštavali su mi koliko još vremena imam - tri minuta, dva, jedan, pola minuta. Izašao sam u pravo vrijeme. Ali momak koji je bio sa mnom je možda javio nekoliko sekundi kasnije sudiji, rekao mi je da sam kasnio četiri sekunde. Mislio sam da sam izašao na vrijeme. Ne znam da li je do mene. Trudiću se da se popravim u ovoj godini", ispričao je Rafael Nadal i tako otkrio šta se zapravo desilo.

Nadal je morao da promijeni kompletnu opremu, a ispostavilo se da mu je to oduzelo malo više vremena nego što je trebalo. Ovakve stvari nisu neobične u svijetu tenisa - povremeno smo gledali kako se najboljim teniserima na svijetu dešava da zatraže pauzu, pa dobiju opomenu kada potroše više vremena nego što su imali na raspolaganju.

Rafael Nadal će u četvrtfinalu Brizbejna igrati protiv Džordana Tompsona, a do kraja turnira najveći rivali za trofej biće mu prvi nosilac Holger Rune i drugi nosilac Grigor Dimitrov. Obojica su u dobroj formi i imaju neke fantastične rezultate iz 2023. godine, pa se nadaju da bi novu sezonu mogli da započnu na trijumfalan način.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC