• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je Novak odigrao posljednji meč za Srbiju? Troicki objavio spisak bez Đokovića, a poznato je šta je problem

Novak Đoković neće igrati za Srbiju protiv Slovačke u februaru.

 Srbija bez Novaka Đokovića Izvor: YouTube/DjokerNole Media/Screenshot

Reprezentacija Srbije igra protiv Slovačke u Dejvis kupu (2. i 3. februara) bez Novaka Đokovića. Stigla je potvrda iz teniskog saveza i spisak selektora Viktora Troickog na kom se neće naći prvi reket planete. U Kraljevu će "orlovi" igrati bez njega.

Na spisku su Miomir Kecmanović, Dušan Lajović, Laslo Đere, Hamad Međedović i Nikola Ćaćić. "Đokovića nema zbog povrede i mogućnosti da se što bolje spremi za nastavak sezone u kojoj ga pored standardnih obaveza očekuje i učešće na Olimpijskim igrama", navodi se u saopštenju.

Trebalo bi naglasiti i da Dejvis kup duel dolazi odmah po završetku Australijan opena na kom Novak juri 25. grend slem trofej. Turnir u Melburnu počinje 14. i traje do 28. januara. Uz to je Đoković nedavno igrao za Srbiju na Junajted kupu i tamo je zaradio povredu zgloba zbog koje su mnogi zabrinuti.

Srbija nije dobila specijalnu pozivnicu za finalni turnir, tamo će se direktno naći Španija i Velika Britanija, nikome nije jasno zašto su Englezi dobili prednost, ali je odluka donesena. Zbog svega toga postavlja se i pitanje da li to znači je prethodni Dejvis kup u Malagi i poraz u polufinalu posljednji za Đokovića? "Ne znam, meni je najveće zadovoljstvo i čast da igram za svoju zemlju. Daleko je sljedeća godina", rekao je Novak u novembru prošle godine.

Prva grupa finalnog turnira igraće se od 10. do 15 septembra, domaćini još uvijek nisu poznati, a onda će borba za "salataru" da bude u novembru u Malagi. Tamo su sigurni Italija, kao aktuelni šampion, Australija kao finalista i dobitnici "vajld karda" Španci i Britanci. Čekaju se još četiri selekcije. Da li će Novak eventualno biti u Malagi u godini u kojoj igra i Olimpijske igre? Pod uslovom da se Srbija za to kvalifikuje. Ostaje da se vidi...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC