• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto Tajson nije probao UFC? Postoji razlog: Majk objasnio zašto bi se predao u oktagonu

Legendarni teškaš Majk Tajson ne bi bio dobar MMA borac.

 Majk Tajson o UFC-u Izvor: Instagram/MikeTyson

Bokserska legenda Majk Tajson i danas izaziva strahopoštovanje među bokserima, ali za razliku od modernih sportista koji povremeno mijenjaju borilačke sportove i probaju nešto drugačije, on je siguran da nikada ne bi bio dobar MMA borac. Jedan od najvećih boksera svih vremena, razorni udarač koji je već u prvim sekundama slao protivnike na spavanje, svjestan je da njegovi kvaliteti nisu prilagođeni borbi u oktagonu.

O tome je i pričao svojevremeno - Majk Tajson je prije nekoliko godina otkrio zašto nikada nije pomislio da se oproba u MMA, iako mu je prvi čovjek UFC Dejna Vajt dobar prijatelj i često društvo kada odluči da isprati najspektalukarnije okršaje u borilačkim sportovima. Razlog za Majkovu odluku su njegove noge... 

"Ne znam šta bih radio u UFC. Gledao sam nekoliko puta MMA borbe i vidio sam kako momci napadaju noge svojih rivala. Imam najgora stopala na svijetu. Ukoliko bi mi neko stao na stopala, odustao bih i predao se. To ne bi imalo nikakav značaj", rekao je svojevremeno Majk Tajson o iskustvu u drugom sportu.

Tajson je bio dio UFC-a, ali samo u igrici - u nekoliko različitih verzija moglo je da se igra sa karakterom posvećenom jednom od najboljih boksera svih vremena, ali on sigurno nikada neće probati da se bori u oktagonu. Sačuvaće svoj kredibilitet kao jedan od najboljih boraca svih vremena, ali samo u boksu.

Podsjećamo, Majk Tajson je tokom bogate karijere odradio 58 borbi, u kojima je upisao 50 pobeda, šest poraza i dva meča koji nisu odlučeni. "Gvozdeni Majk", "Dječak dinamit" i "Najlošiji momak na svijetu" nadimci su koje je koristio tokom dana u ringu, a svojevremeno je bio najmlađi svjetski šampion među teškašima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC