• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamad razbijao rivala, pa ispao sa Australijan opena!

Autor Dušan Ninković

Najtalentovaniji srpski teniser nije uspio da eliminiše rivala koji je oko 80 pozicija lošiji na ATP listi.

 Hamad Međedović ispao u kvalifikacijama Australijan opena Izvor: Kristof Van Accom / Zuma Press / Profimedia

Najtalentovaniji srpski teniser neće učestvovati u glavnom žrijebu ovogodišnjeg Australijan opena - Hamad Međedović je u drugom kolu kvalifiakcija za prvi grend slem sezone poražen od jordanskog tenisera Abedalaha Šelbajha. Njihov meč drugog kola kvalifikacija potrajao je gotovo tri sata, a završen na način koji nismo očekivali - porazom Međedovića (7:6, 6:7, 2:6).

Međedović i Šelbajh su vršnjaci i narednih godina će voditi velike borbe na najvećim svjetskim turnirima, a ovaj veoma važan meč pripao je momku iz Jordana. Šteta što bolan poraz Hamada Međedovića dolazi nakon impresivne partije protiv Marka Čekinata (6:1, 6:1) u prvom kolu kvalifiakcija, ali i nakon osvajanja prvog seta u drugom kvalifikacionom kolu. Utisak je da je izgubljeni drugi set, u kojem je vodio 3:1 i propuštao brejk lopte na 4:4 previše uticao na srpskog tenisera.

Kada je Šelbajh osvoji odrugi set i izjednačio na 1:1, meč je bio gotov... Hamad Međedović je izgubio pet gemova u nizu, pa je Jordanac bio veoma blizu prolaska u posljednje kolo kvalifikacija. Uspio je Međedović da donese malo neizvjesnosti napravljenim brejkom i osvojenim gemom na svoj servis, ali to je bilo dovoljno tek za 6:2 u korist njegovog rivala.

Međedović ostaje na dva učešća u glavnim žrijebovima grend slem turnira - tokom 2023. godine igrao je Rolan Garos i Vimbldon, a na oba turnira takmičenje je završio u prvom kolu. Nadamo se da bi tokom 2024. godine mogao da popravi svoje rezultate na najvećim svjetskim turnirima, a i da se na manjim turnirima izbori da više ne mora kroz kvalifikacije do glavnog žrijeba.

Nakon ispadanja Hamada Međedovića jasno je da će Srbija imati četiri predstavnika u singlu na ovogodišnjem Australijan openu. Novak Đoković i Dušan Lajović takmičenje će početi okršajima protiv tenisera koji iz kvalifikacija stižu u glavni žrijeb, Laslo Đere će na početku turnira igrati protiv Artura Kazoa, a Miomir Kecmanović odmjeriće snage sa Josukeom Vatanukijem. Naravno, Novak Đoković je prvi nosilac, aktuelni šampion i glavni favorit za osvajanje trofeja u Melburnu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC