• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacija! Eliminisan osmi teniser svijeta! Jedva pobijedio Đerea, pa izbacio jednog od favorita i to pred Marijanom!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Holger Rune završio je takmičenje na Australijan openu. Artur Kazo je prošao dalje.

 Holger Rune završio je takmičenje na Australijan openu Izvor: William WEST / AFP / Profimedia

Artur Kazo je teniser za koga do prije nekoliko dana vjerovatno niste čuli, a sada je u trećem kolu Australijan opena! Prvo je jedva, poslije pet setova, pobijedio Lasla Đerea, a onda je napravio senzaciju i izbacio Hogera Runea! Francuz, inače 122. na svijetu, eliminisao je osmog tenisera planete - 7:6 (7:6), 6:4, 4:6, 6:3.

Sve to iz stolice pratila je Srpkinja Marijana Veljović koja je bila sudija na ovom meču. Imala je i ona malo posla, prvenstveno sa Dancem koji je u nekoliko navrata protestovao. U Melburnu nema linijskih sudija, sve je kompjuterizovano, pa je tako u jednom momentu Rune tražio "čelendž" iako su mu i Marijana i kompjuter rekli da je dobra lopta. Nekoliko sekundi kasnije je to i potvrđeno, što najbolje pokazuje koliko je on bio nervozan.

Za razliku od njega Kazo je sa druge strane bio svjestan da nema šta da izgubi. Igra na "Margaret Kort areni", jednom od najvećih stadiona u kompleksu i izgleda da mu je sve to dodatno pomoglo. Kada je prvi set dobio poslije taj-brejka već je najavio moguće iznenađenje, a onda je u drugom odmah oduzeo servis Holgeru i da povede sa 2:0.

Propustio je priliku da isto uradi na početku trećeg seta, a Rune je prve i jedine brejk lopte u setu imao u 10. gemu i realizovao ih je, bile su to ujedno i set lopte. Drugu je iskoristio i djelovalo je da bi mogao to da bude početak velikog povratka. Ali, Francuz to nije dozvolio. Napravio je brejk u prvom gemu četvrtog seta, propustio dvije nove prilike za to u trećem gemu, ali je onda u devetom oduzeo ponovo servis rivalu i stavio tačku na meč.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC