• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK - Svjetski šampion preminuo u 30. godini!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Velika tuga svjetske atletike.

 Umro svjetski šampion u atletici Šon Barber Izvor: Frank Gunn / PA Images / Profime

Kanadski atletičar Šon Barber preminuo je od "medicinskih komplikacija" u 30. godini. Bio je svjetski šampion u skoku s motkom iz 2015, kada je trijumfovao na Svjetskom prvenstvu u Pekingu.

Agencija Asošijeted pres objavila je da je Barber preminuo u svom domu u Kingvudu, gradu u Teksasu, a vijest je potvrdio njegov agent, Pol Dojl. Uzrok smrti nije otkriven, ali je navedeno samo da je prošao kroz zdravstvene probleme.

"Bio je više nego izvrstan sportista. Šon je bio tako dobrodušna osoba koja uvijek stavlja druge ispred sebe. Tragično je izgubiti tako dobru osobu u takvoj mladosti", rekao je agent.

Barber je pobjeđivao na Panameričkim igrama, bio je nacionalna zvezda i nastupao je i u finalu Olimpijskih igara u Brazilu i završio na desetom mjestu.. Njegov najbolji rezultat na otvorenom bio je 5,93 metra, što je nacionalni rekord Kanade. U dvorani je takođe skočio rekordnih šest metara 2016. godine.

Iako je imao i američko i kanadsko državljanstvo, odrastao je u Teksasu u braku roditelja, Džordža i En Braun, koji su se rastali kada je imao 10 godina. Potom je odabrao da nastupa pod kanadskom zastavom, jer je smatrao da je taj sport značajniji u toj državi nego u SAD. Takođe, na taj način on je slijedio put svog oca, koji je takođe bio skakač i reprezenativac Kanade na Svjetskom prvenstvu 1983.

U periodu svog velikog uspjeha, Šon Barber je javno istupio i otkrio da je gej. "Gej i ponosan!", objavio je on tada. "Hvala mojim roditeljima što su mi podrška. Nastavljam da rastem kao osoba, a roditelji su mi mnogo pomogli u tome. Takođe, moji prijatelji, volim vas mnogo, uvijek ste tu za mene", objavio je atletičar tada.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

"brzi" doping, kao Lens Armstrong, nestane za pola sata

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC