• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo kada Novak igra Australijan open, tjeraju ga na 30 stepeni Celzijusa!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nerazumna odluka organizatora Australijan opena koji su odlučili da Novak Đoković protiv Tejlora Frica igra u dnevnom terminu.

 Novak Đoković igra naredni meč u dnevno terminu Izvor: Profimedia/AFP/Anthony Wallace

Srpski teniser Novak Đoković dobio je neočekivanog protivnika na Australijan openu - organizatora turnira - jer kako drugačije objasniti odluku o terminu meča koji je dobio za četvrtfinale? Najbolji teniser svijeta i najuspješniji teniser u istoriji Australijan opena, igraće drugi put zaredom u dnevnom terminu i to je podjednako loša vijest za njega, koliko i za sve navijače u Srbiji koji će morati ranije da se bude!

Preciznije, Novak Đoković i Tejlor Fric će meč četvrtfinala igrati rano ujutru u utorak, ne prije 4.30 po centralnoevropskom vremenu. To je inače oko 14.30 u Melburnu, što će reći da će Nole morati da igra po najjačem suncu od početka Australijan opena jer se čak očekuje temperatura od 29-30 stepeni Celzijusa.

S obzirom na njegove česte probleme sa disanjem, kao i ne tako idealno stanje sa prehladom koja ga muči od početka turnira, ovo svakako neće biti od pomoći protiv odličnog Tejlora Frica. Jasno je i da sigurno Đoković nije insistirao na tome da igra u dnevnoj sesiji, nego je kao i obično tražio noćnu, ali nikome nije jasno zašto su organizatori odlučili da najatraktivnije ime na turniru stave u taj termin.

Đoković je inače imao 15 uzastopnih mečeva na Australijan openu od 2021. do meča osmine finala 2024. godine u noćnoj sesiji, a sada će "vezati" dva dnevna. Vidjeli smo da mu to nije bio veliki problem protiv Manarina, ali je u tom trenutku igrao praktično u dvoranskim uslovima zbog kiše u Melburnu.

Vidjećemo kako će se sada prilagoditi na uslove, ali je ovo svakako otežavajuća okolnost u devetom susretu koji igra protiv Tejlora Frica. Pobijedio ga je svih osam puta do sada, a upravo su u Australiji 2021. godine odigrali jedan od najuzbudljivijih mečeva kada je Novak uspio da slavi 3:2 uprkos povredi trbušnog zida. Tada je, između ostalog, Fric izjavio da nije siguran da je Nole bio uopšte povrijeđen i samo je sebi napravio problem...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC