• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novinar uživo u emisiji očitao bukvicu svim mrziteljima Novaka Đokovića!

Autor Dragan Šutvić

Australijski novinar Džejms Mekfirson pohvalio je karakter Novaka Đokovića i istakao da njegovi kritičari nisu ni blizu velikodušni poput njega.

 Novinar o mrziteljima Novaka Đokovića  Izvor: YouTube/Sky News Australia/Australian open/Screenshot

Novak Đoković prošao je (neki će reći da još uvijek prolazi) kroz medijsku golgotu zbog odluke da se ne vakciniše protiv korona virusa, što je bio izbor koji je svjesno napravio - znajući da će morati da preskoči mnoge turnire. Između ostalog, zbog svog vakcinalnog statusa je doživio i poniženje 2022. godine u Australiji, kada su mu dali dozvolu da uđe, a potom se čak politički obračunavali sa njim, zatvorili ga, pa deportovali, u čemu su imali i svesrdnu pomoć medija, prije svih onih sa engleskog govornog područja.

Tako je nedavno preminuli novinar Majk Dikson pisao o tome da Novaka Đokovića "trebalo protjerati" uz poruku da je prokockao sve šanse da postane najveći svih vremena i da su to Rafael Nadal i Rodžer Federer, međutim malo je reći da nije bio u pravu. Ipak, sve to je Đoković zaboravio i oprostio, pa se među prvima oprostima i od engleskog novinara.

Taj detalj zapao je za oko reporterima u Australiji, tako da je novinar "Skaj Njuza" Džejms Mekfirson uživo u jednoj emisiji imao izlaganje o Đokoviću koje ne smije da prođe nezapaženo. Evo šta je izgovorio Mekfirson u svom dvominutnom monologu:

"Već sam od ranije cijenio Novaka Đokovića, to je teniser koji je propustio grend slemove i izgubio prvo mjesto na ATP listi umjesto da se vakciniše protiv korona virusa samo da bi igrao. Kakav god bio vaš stav o vakcini protiv korona virusa, morate da se divite tipu koji je u svijetu pragmatizma - odlučio da se zauzme za svoje principe. Australijanci, koji su vakcinisani, samo da bi mogli da odu do prodavnice, mrzili su ga. Ta mržnja i dalje nije potpuno nestala. Ovog vikenda jedna ovca na dvije noge koja je bila na tribinama vikala mu je dok je servirao: Vakciniši se, druže!", kazao je Mekfirson i u emisiji pustio snimak sa kraja meča protiv Ečeverija, kada je Nole odservirao as i dobio meč poslije tih riječi.


"Tako se odgovara kritičarima, asom. Ove nedjelje se desilo još nešto što je pokazalo kakav je karakter Novaka Đokovića. Jedan od najvećih kritičara Novaka Đokovića, britanski novinar Majk Dikson, preminuo je za vrijeme turnira, imao je samo 59 godina. Dikson je predvodio ujdurmu protiv Đokovića da bude izbačen jer nije bio vakcinisan, zvao ga je opasnom budalom, pričao je da mu je reputacija narušena i da ne može da se popravi. A, šta mislite kako je Novak reagovao kada je Dikson preminuo? Pa, ostavio je poruku na Tviteru i izrazio saučešće porodici Majka Diksona. Novakovi kritičari nikada nisu bili tako velikodušni prema njemu. Nije izgubio od 2018. godine na Australijan openu, sad je u četvrtfinalu, a nastavlja da diže ljestvicu - i na terenu, ali i van njega", naglasio je Mekfirson.

Podsjetimo, Džejms Mekfirson jedan je od rijetkih novinara koji su tokom Australijan opena 2022. godine, kada je Nole dobio dozvolu da igra i potom je odlukom ministra izbačen iz zemlje, bili na strani najboljeg igrača svih vremena. I ovoga puta želio je da naglasi da je Nole drugačiji od onoga kako ga portretišu u medijima.

Naredni meč Novak Đoković igra u utorak od 4.30 po centralnoevropskom vremenu protiv Tejlora Frica, tenisera iz SAD koga je do sada pobijedio osam puta u isto toliko mečeva.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC