• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muzaferija stigla do prvih bodova u Svjetskom kupu: "Nadam se da ću zadržati ovaj momentum"

Autor Haris Krhalić

Bh. skijašica osvojila 25. mjesto u Italiji.

 muzaferija Izvor: Klaus Pressberger / AFP / Profimedia

U teškim uvjetima na stazi Kortina d’Ampeco, Elvedina Muzaferija upisala je prve bodove Svjetskog kupa u sezoni 2023/2024. Najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica zauzela je 25. mjesto s 2.25 sekundi zaostatka za prvoplasiranom Ragnild Movinkel iz Norveške i najboljim vremenom 1:33.50.

Pozicija koju je Muzaferija podijelila s Karen Klement (FRA), donijela joj je šest značajnih bodova i odlična su uvertira za Super-G utrku koja će sutra biti održana, takođe u ovom skijaškom centru.

Trka je krenula loše i sporo. Bilo je dosta povreda i padova, a nakon broja petnaest zaustavljena je zbog jakog vjetra. Nakon pola sata vjetar se prilično smirio i imali smo priliku da se takmičimo. Krenula sam sa startnim brojem 32 i gornji dio staze vozila sam dobro, ali u donjem dijelu imala sam dosta vjetra u prsa, što je rezultiralo gubljenjem vremena. Završila sam na 25. mjestu i sretna sam zbog prvih osvojenih bodova ove sezone. Ovaj rezultat olakšava mi nastavak u takmičenju. Znam da sam tu, znam da mogu i nadam se da ću zadržati ovaj momentum do kraja sezone. Sutra je Super - G utrka, nadam se da ću ponoviti dobre rezultate", kaže Muzaferija.

Današnjoj pobjednici najbliže su bile Amerikanka Žaklin Vajls i Sofija Gođa koja je pred domaćom publikom ostala u top tri.

Slično dešavanjima od juče i druga spust trka  donijela je niz problema organizatorima i skijašicama. Trajala je skoro tri sata, led u gornjem dijelu staze bio je prevelika prepreka za deset takmičarki koje su padom završile svoj nastup.

Super-G trka u Kortini na program je sutra u 10.30 sati

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC