• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUM - Hamilton rekao "DA" Ferariju!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Senzacionalna vest iz Formule 1, Luis Hamilton će napustiti Mercedes i potpisati za Ferari.

 Formula 1 - Luis Hamilton prelazi u Ferari Izvor: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

Već dugo se spekuliše o tome da bi Luis Hamilton mogao da napusti Mercedes i da se penzioniše, međutim sada stižu šokantne informacije da slavnog britanskog vozača čeka novi ugovor - i to u novoj ekipi. Kako prenose dobro obaviješteni novinari iz Italije i Španije, Luis Hamilton bi do kraja sedmice trebalo da potpiše ugovor sa Ferarijem i postane njihov vozač od 2025. godine!

Sedmostruki šampion Formule 1, koji je poslednju titulu osvojio 2020. godine prije "eksplozije" Maksa Ferstapena, ne vjeruje da Mercedes može naredne godine da se suprotstavi Red Bulu, pa bi u bolidu Ferarija pokušao da obori rekord Mihaela Šumahera, najslavnijeg vozača u istoriji ove ekipe. Navodno, pregovori su vođeni u strogoj tajnosti i svakog trenutka bi Ferari trebalo da se oglasi i potvrdi ove informacije koje se neće dopasti Karlosu Saincu i Šarlu Lekleru.

Nezvanično, Hamilton (39) je direktno pregovarao sa Džonom Elkanom i vjeruje se da će u Ferariju zamijeniti Karlosa Sainca, pošto je Šarl Lekler potpisao novi dugoročni ugovor sa Skuderijom, s tim da će ubuduće biti drugi vozač ekipe - jer ipak znamo ko je i šta je Britanac.

Podsjetimo, Ferari je poslednju šampionsku titulu osvojio 2007. godine sa Kimijem Rajkonenom, a baš nakon toga je počela era Luisa Hamiltona, šampiona iz 2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019. i 2020. godine.

Njegov prelazak u Ferari doveo bi do tektonskih promjena u Formuli 1 jer će na kraju aktuelne sezone više od polovina vozača biti bez ugovora, ako ih u međuvremenu ne produže, a posebno interesantno vidjeće koga će Mercedes u tom slučaju izabrati za njegovog nasljednika - Aleksa Albona ili Landa Norisa?

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC