• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poginuo svjetski rekorder u maratonu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

U oktobru postao najbrži u istoriji, spremao se da uradi što niko nije ni pomislio!

 Preminuo svjetski rekorder u maratonu Kelvin Kiptum Izvor: Vincent D. Johnson / Xinhua News / Profimedia

Kenijski maratonac Kelvin Kiptum (24) svjetski rekorder sa vremenom od dva sata i 35 sekundi, poginuo je u saobraćajnoj nesreći zajedno sa svojim trenerom. Elitni trkač, vlasnik najboljeg rezultata u istoriji od prošle jeseni, izgubio je kontrolu nad svojim vozilom na jugoistoku Kenije, u gradu Kaptagat, oko 23 časa. Stradao je kada je automobilom udario u drvo, a onda završio u jarku. Njegov trener Žervejs Hakizimana takođe je poginuo na licu mjesta, dok je treća osoba iz automobila hitno odvezena u bolnicu.

Premijer Kenije Raila Odinga među prvima se oglasio povodom tragedije i izjavio svoje saučešće. "Razarajuće vijesti su stigle. Žalimo zbog gubitka izuzetne osove, Kelvina Kiptuma, svetskog rekorder i ikone kenijske atletike. Zajedno sa svojim trenerom on je preminuo u saobraćajnoj nesreći ove noći. Naša nacija je u žalosti zbog dubokog gubitka istinskog heroja", objavio je premijer Kiptumove zemlje.

I Sebastijan Kou, predsjednik Svjetske atletiske federacije, hitno se oglasio i rekao da je "šokiran i duboko ožalošćen zbog neopisivog gubitka Kiptuma i Hakizimane". "Nevjerovatan sportista ostavio je nevjerovatnu zaostavštinu. Veoma će nam nedostajati", saopštio je on.

Upravo je Svjetska atletska federacija prošle sedmice ozvaničila Kiptumov svjetski rekord od dva sata i 35 sekundi, koji je bio za čak 34 sekunde brži od rezultata prethodnog rekordera, Elijuda Kipčogea. Kiptum je nedavno saopštio da se sprema da postane prvi koji je istrčao maraton za manje od dva sata i hteo je da to uradi u holandskom gradu Roterdam u aprilu. Nažalost, strašna tragedija spriječila ga je da ispiše i tu i brojne stranice istorije koje su tek bile pred njim.

Izvor: KAMIL KRZACZYNSKI / AFP / Profimedia

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC