• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Elvedina Muzaferija i njen tim razočarani otkazivanjem trka u Val di Fasi: Put u finale otežan

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zbog loših vremenskih uslova otkazane obje planirane trke u Italiji.

 Elvedina Muzaferija Izvor: PR tim Elvedina Muzaferija

Uprkos naporima organizatora da ovog vikenda osiguraju sve što je potrebno za održavanje Super-G trka za žene u italijanskoj Val di Fasi, obje trke otkazane su pod obrazloženjem više sile.

Najbrže skijašice svijeta koje pratimo u Audi FIS Ski Svjetskom kupu, a među njima i Visočanku Elvedinu Muzaferiju, dočekale su velike količine snijega, dok je problem danas stvorila i i gusta magla.

Prvu trku ovog vikenda Muzaferija je trebalo da staruje sa pozicije 25, što bi značilo i najbolji startni broj u ovoj disciplini do sada. Subotnja trka je otkazana, a za naredni dan najbolja bosanskohercegovačka skijašica izborila je startni broj manje. Međutim, otkazivanje takmičenja 24. i 25. februara donijelo je novo razočaranje većini skijašica, a u bh. timu posebno jer je riječ o veoma važnim trkama pred samu završnicu Svjetskog kupa.

"Razočarani smo jer otkazivanje ovih trka definitivno otežava naš posao kvalifikacija za finale u Super-G disciplini. Razumijemo i da je skijanje takav sport i da ne možemo ništa promijeniti. Istina je i da su organizatori dali sve od sebe da pripreme stazu, ali ona se nije mogla dovesti na nivo da bude sigurna i ista za sve takmičarke”, navodi se iz bosanskohercegovačkog tima uz poruku:

"Naravno da još uvijek ima šanse da se jedan Super-G premjesti u Kvitfjel, što bi većina takmičarki i htjela. Čak i ako se to ne desi, Elvedina je spremna dati sve od sebe u preostaloj Super-G trci u Norveškoj, i uz malo sreće kvalifikovati se finale discipline u Salbahu."

Brze discipline sele u Kvitfjel gdje aktuelni takmičarski kalendar donosi jedan spust i jedan Super-G.

Podsjetimo, Muzaferija je u drugom dijelu sezone ušla u sjajnu formu i prikupila ukupno 102 boda u Svjetskom kupu. U disciplini Super-G osvojila je 33 i 69 bodova u spustu. U ukupnom poretku disciplina trenutno zauzima 29. i 23. mjesto i ima izgledne šanse za konačni plasman u najboljih 25 u obje discipline.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC