• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina ispala iz Lige Evrope u posljednjoj sekundi: Umjesto šuta i gola za pobjedu, sviran prestup! (VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Velika, velika šteta za Vojvodinu i srpski rukomet!

 Vojvodina ispala iz Lige Evrope Izvor: Mondo / Uroš Arsić

Kakva šteta, kakva nesreća! Rukometaši Vojvodine su pobijedili Kadeten na svom terenu 24:21 (11:8) u posljednjem kolu Top 16 faze Lige Evrope, ali je tim Borisa Rojevića završio kao posljednji u grupi i to zbog jednog prestupa! 

Trebala je Vojvodini pobjeda od četiri gola razlike kako bi prošla dalje u nokaut fazu Lige Evrope, poslije sjajne odbrane domaćeg tima imao je crveno-bijeli tim napad za tih plus četiri, ali je Nemanja Ratković napravio prestup i umjesto da uputi šut za pobjedu sudija je svirao kraj i poslao Šafhauzen dalje. Pogledajte posljednji napad: 

Pogledajte

00:43
Vojvodina rukomet
Izvor: Arenasport/printscreen
Izvor: Arenasport/printscreen

Krenulo je fantastično! Nije mogao Kadeten do gola 14 minuta, fantastični Andrej Trnavac je uspio da upiše osam odbrana, a čak je i kod prvog gola gostiju imao kontakt sa loptom. Vodila je Vojvodina 7:0, a onda je poslije tri uzastopna gola gostiju na oduševljenje publike na "Slanoj bari" Boris Rojević u 16. minutu sa klupe podigao Jovicu Nikolića i uveo ga prvi put u igru. 

Sjajno je zatim povukao Baris Puhovski, sa dva individualna gola povisio na 9:3, a onda je i Mohamed Aziz u posljednjem dodavanju u napadu preko bloka uspio da postigne pogodak za 10:3. Ipak kada je djelovalo da će se nastaviti dobra igra Vojvodine svirana su dva isključenja domaćinu i na poluvreme se otišlo sa samo tri gola prednosti - 11:8. 

Dobro je počeo drugi dio igre sa dva pogotka Gregora Ocvirka, zatim i sa isključenjem Đoana Kaneljasa i sedmercem za 15:10. Ipak uspio je gostujući tim da se vrati u igru, da se drži uglavnom na četiri gola minusa sve do kraja kada je Ocvirk napravi dvije greške. Prvo je bacio Pjetrašiku loptu u ruke pa promašio sedmerac i došao je Kadeten na 23:21. Iako su "lale" imale napad za pobjedu, na kraju su ispale! 

Flensburg je kao prvi u grupi prošao dalje, drugi je Silkeborg, a Kadeten i Vojvodina su sa po četiri boda bili izjednačeni. Imali su i istu gol razliku u međusobnim duelima, ali je Šafhauzen prošao dalje zbog bolje gol razlike ukupno. 


Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC