• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u reprezentaciji Crne Gore: Jedan od najboljih objavio penziju i udario na savez i selektora!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Božo Anđelić više neće igrati za reprezentaciju Crne Gore izrevoltiran odnosom saveza prema njemu, odnosom sa selektorom Vladom Šolom i promjenama nekih odluka nakon meča sa Srbijom.

 Božo Anđelić neće igrati za Crnu Goru dok je Vlado Šola selektor Izvor: Profimedia/IMAGO

Kada su izašli spiskovi reprezentacija za EHF nedjelju vidjeli smo neka velika imena van spiska Hrvatske i Srbije, ali i Crna Gora je ostala bez bitnih igrača. Sada se ispostavilo da je srednji bek nacionalnog tima Božo Anđelić van spiska zato što je odbio da se odazove selektoru Vladu Šoli. 

Anđelić je sada otkrio da Vlado Šola često nije smišljao taktiku na mečevima nacionalnog tima i istakao da sa čovjekom koji prema njegovom mišlejnju nema autoritet i znanje ne želi da radi. On je istakao da je plan Rukometnog saveza Crne Gore bio da otpusti Šolu nakon Evropskog prvenstva, ali da se to promijenilo poslije pobjede nad Srbijom na Euru.  Takođe crnogorski mediji su prenijeli da ni Miloša Božovića nema zato što je odlučio da se ne odaziva više Šoli, a nakon svega Anđelić se oglasio saopštenjem koje prenosimo.

"U Crnoj Gori oni koji najviše daju državi, a ne traže i ne dobijaju ništa, stalno treba da se dokazuju drugima koji od nje samo uzimaju. Imam obavezu da crnogorsku javnost upoznam sa sljedećim činjenicama: Selektoru reprezentacije saopštio sam da ubuduće neću nastupati za crnogorsku reprezentaciju dok je on na toj poziciji. Kazao sam da ne želim da sarađujem sa osobom koja nema autoriteta, a ni karaktera da bude na takvoj poziciji. To sam rekao, ne da bih odustao od Crne Gore, već suprotno da bih napravio jedini pritisak koji mogu kao igrač da bi se stanje u muškom rukometu promijenilo na bolje.

I umjesto da to bude alarm za čelnike Rukometnog saveza Crne Gore, oni ostaju nemi bez bilo kakve reakcije i preduzimanja potrebnih mjera. Naravno, sa selektorom koji se previše ne miješa u svoj posao ne mogu dalje sarađivati. Poznato je svim igračima da je ne tako rijetko taktiku ekipe i osmišljavanje pojedinih akcija selektor prepuštao igračima. To dovoljno govori o nedostatku autoriteta i pojavi koja je nažalost prisutna samo kod naše reprezentacije.

Rukometni savez Crne Gore probleme igrača sa kojima se suočavaju, gura posljednjih deset godina 'pod tepih' zbog navodnog mira u kući, ne interesuju ih pitanja vezana za sportski teren, a suštinski sve to rade zbog čuvanja fotelja i svojih stečenih pozicija, visokih plata, dnevnica, korišćenja auta i svih drugih benefita. Mučan je osjećaj kada onima koji su gledali da uzmu dnevnicu, platu od saveza, čupnu honorar mora da se dokazuje neko ko nije ništa uzeo, ni jednog centa za nešto što je smatrao za svoju obavezu, a to je sportska borba u dresu sa nacionalnim grbom. Nažalost tokom zadnjih deset godina problemi u crnogorskom rukometu su se gomilali i doživjeli kulminaciju. Umjesto da savez rješava probleme koji se usložnjavaju, pokušava se stvoriti utisak da su igrači krivi za takvo stanje.

Niko, nikada nije od rukovodnog kadra saveza priznao odgovornost zbog stanja u muškom rukometu, iako su raniji i sadašnji sazivi rukovodstva u zadnjih deset godina učinili sve da unište muški rukomet u Crnoj Gori. Zato postavljam pitanje da li su igrači krivi što su dva najtelentovanija igrača u posljednjih pet godina, Latković i Vujović odlučili da igraju za Sloveniju, da li se zapitaju koji je problem sa Lipovinom i Simovićem, i sada na kraju sa Božovićem i sa mnom? Jednostavno niko iz saveza nema sluha za takve događaje, to njih ne interesuje, njima je iznad svega primarni cilj mogućnost sticanja privilegija i benefita. Selektor bi trebao da se bavi sa čelnicima saveza tim pitanjima.

Nažalost uvek ista priča, samo su se uloge promijenile. Nakon utakmice sa Islandom na Evropskom prvenstvu savez je tražio novog selektora, a ta aktivnost je prestala nakon pobjede protiv reprezentacije Srbije. Žao mi je zbog vjernih i najboljih navijača, zajedno smo proživljavali lijepe trenutke, reprezentujući našu državu. Ostaje gorak utisak što ova generacija koja je imala nesporan kvalitet i veliki potencijal nije postigla značajnije sportske rezultate", napisao je Anđelić.

Nije ovo prvi otkaz nacionalnom timu Crne Gore, pošto je Vladan Lipovina već ranije napustio nacionalni tim, a Vuko Borozan se poslije dugog odsustva vratio na prethodnom Evropskom prvenstvu. Ovo je spisak Crne Gore za ovu EHF sedmicu: 

  • Golmani: Nebojša Simić, Nikola Matović, Haris Suljević 
  • Krila: Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Filip Vujović, Mirko Radović, Luka Radović. Vojislav Vukić
  • Bekovi: Radojica Čepić, Filip Krivokapić, Vasilije Kaluđerović, Milorad Bakić. Arsenije Dragašević, Vuko Borozan, Branko Vujović , Stefan Čavor. Risto Vujačić
  • Pivoti: Vuk Lazović, Nemanja Grbović. Miodrag Ćorsović Mihailo Šćekić, Luka Vujović 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC