• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova Srbija reda pobjede, ali sada ju čeka nemoguća misija!

Autor Nikola Lalović

Srbija je pod vođstvom Borisa Rojevića upisala dvije pobjede na startu njegovog selektorskog mandata.

 Reprezentacija Srbije upisala dvije pobjede sa selektorom Borisom Rojevićem Izvor: Profimedia/IMAGO

Srbija je dobro počela! Naš nacionalni tim je u prva dva meča novog selektora Borisa Rojevića na klupi upisao dvije pobjede i to protiv jako nezgodnog i kvalitetnog tima Poljske. Poslije dvije provjere, jedine dvije utakmice pred baraž za plasman na Evropsko prvenstvo, Boris Rojević je mogao da bude itekako zadovoljan. 

"Presrećan sam današnjom utakmicom. Nevjerovatna energija, momci slušaju, rade, razmišljaju i to se danas vidjelo. Prezadovoljan sam čitavom grupom, otvoriti neki novi ciklus sa dvije pobjede je veoma važno i vidim radost cijelog tima. Žao mi je što ne možemo još duže da ostanemo na okupu, da radimo zajedno i još više napredujemo. Ipak, četiri godine su pred nama i neka ovo bude samo prvi korak ka glavnom cilju, a to su Olimpijske igre 2028. godine!", rekao je Rojević poslije meča. 

Krilni rukometaši su blistali u drugom meču, pa je tako Vanja Ilić koji je Poljacima dao devet golova u drugom meču istakao da su pobjede na startu novog poglavlja jako bitne za ovaj tim. 

”Jako važne dvije pobjede za nas, na psihološkom planu prije svega. Otvorili smo novo poglavlje na pravi način i ova dva meča sa Poljskom su nam veoma značila. Pokazali smo da energija koja nas krasi već duže vrijeme i dalje postoji, sa tendencijom da uz nove momke i stručni štab sve bude na još višem nivou. Sve što se od nas traži je da uvijek pružamo svoj maksimum na terenu, da izginemo za svaku loptu jer je svaka lopta važna bez obzira na rezultat na semaforu. Tako se igra za reprezentaciju i tako dajemo primjer svima ostalima koji dolaze. Dobra je ovo provjera bila, testirali smo neke nove taktičke zahtjeve, nove akcije i uz dobru igru, dobar rad i vjeru u ovu grupu siguran sam da će rezultati dići", poručio je Vanja Ilić.

Na desnom krilu je debitovao nekadašnji rukometaš Crvene zvezde Aleksa Tufegdžić i pružio odlične partije na dva meča.

"Odlične pripreme za nas protiv veoma teškog protivnika. Dobro smo se spremali, vladala je dobra energija i zajedništvo. Prvi put sam sa selekcijom i odlično su me prihvatili, zaista sam se lepo osjećao među ovim momcima, kao dio porodice. Ovo je pravac kojim treba da idemo, da nastavimo da radimo i napredujemo zajedno, uz borbenost i hrabrost i na utakmicama i na treninzima verujem da će i rezultati pratiti. Cilj nam je svima jasan, neće biti lako, ali sa ovakvom energijom i radom, tima i strunog štaba, verujem da budućnost može biti svetla”, zaključio je Aleksa Tufegdžić.

Što se tiče Evropskog prvenstva, Srbija nije imala sreće sa žrijebom i u narednom periodu nas očekuje baraž u kome ćemo u dva meča morati da budemo bolji od Španije da bi otišli na prvenstvo. Neće biti lako...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC