• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sprema li se još jedna "dosada" od sezone? Maks Ferstapen "obesmislio" trke u Formuli 1!

Autor Dragan Šutvić

Nevjerovatno je koliko je Ferstapen u ovom trenutku dominantniji od svih ostalih vozača u Formuli 1.

 Maks Ferstapen osvojio pol poziciju u AUSTRALIJI  Izvor: Eric Alonso/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Trostruki uzastopni šampion Formule 1 Maks Ferstapen nastavio je svoju dominaciju i u 2024. godini. Treći put ove sezone osvojio je "pol" poziciju, pa je poslije trka u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji, bio najbrži i u kvalifikacijama za Veliku nagradu Australije na kojoj će u nedjelju rano ujutru (5.00) tražiti i treću pobjedu u 2024.

Bio je brži 2,7 desetinki od Karlosa Sainca koji je bio odličan u svojim prvim kvalifikacijama ove sezone, posebno ako se uzme u obzir da je prije dvije nedjelje operisao slijepo crijevo. Treći kroz cilj prošao je još jedan Red Bul (Serhio Perez), a kraj njega u drugom redu je i Lando Noris iz Meklarena. Potom slijede Šarl Lekler (Ferari), Oskar Pijastri (Meklaren), Džordž Rasel (Mercedes), Juki Cunoda (RB Honda Viza), Lens Strol (Aston Martin) i Fernando Alonso (Aston Martin).

Razočaranje je Luis Hamilton koji nije uspio da prođe u "Q3" zbog Cunode, tako da će iz šestog reda, zajedno sa Aleksom Albonom (Vilijams), predvoditi drugih deset bolida u Australiji. Razočarao je i Danijel Rikardo koji na svojoj domaćoj stazi prvi put u karijeri nije prošao ni prvi krug kvalifikacija.


Vidjećemo da li će Ferstapen nastaviti svoju dominaciju i u samoj trci, a navijači Red Bula su već čuli nešto važnije - Holanđanin je prekinuo spekulacije o odlasku u Mercedes poručivši da ima ugovor do 2028. godine: "Kao što sam ranije rekao, zadovoljan sam ekipom i naravno, veoma je važno da pokušamo da zadržimo ključne ljude u timu duže vrijeme jer je to važno za naše nastupe, a na kraju, nastupi su posao. Namjera je da ostanem do kraja, za mene bi bila sjajna priča da završim ugovor, pošto to u suštini znači da sam bio dio jedne porodice, jednog tima", rekao je on.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC