• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak o svemu priča, ali o jednom neće! Đoković odbio da odgovori novinarki na pitanje

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković ima "zabranjenu" temu o kojoj ne priča pred medijima i zato nije jednoj novinarki odgovorio na pitanje.

 Novak Đoković odbio da priča o svom treningu i ishrani Izvor: YouTube/Rolex Paris Masters/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković postao je nedavno "najstariji broj jedan" oborivši rekord Rodžera Federera, a po onome što vidimo kako danas igra, vjerujemo i da će taj svoj rekord samo nastaviti da uvećava. Đokoviću se bliži 37. rođendan (22. maja) i potpuno je nevjerovatno da u tim godinama uspjeva da dominira protiv daleko mlađih igrača, koji bi trebalo da imaju veću brzinu, više snage, eksplozivnosti, ali i energije prije svega.

Koja je tajna Novaka Đokovića i njegove dugovječnosti? I dok su se mnogi smijali nekim njegovim nekonvencialnim tehnikama oporavka (od joge preko "hladnih kupki"), dok su ismijavali njegovu ishranu, Đoković je dobro znao šta radi i držao se svog plana. Sada, kada bi svi htjeli da "ukradu" tu tajnu od njega, Nole je u pravu kada ne želi da je otkrije.

"Novače, imaš 36 godina, možeš li da pričaš o svom treningu, oporavku i planu ishrane?", glasilo je pitanje jedne novinarka na konferenciji za medije poslije Đokovićeve pobjede nad Lorencom Musetijem (22 godine), ali je Nole odlučio da ne odgovori. To se rijetko dešava, odnosno uglavnom je Đoković rezervisan kada su u pitanju stvari o povredama ili o politici u koju se nikada nije ni miješao za više od 20 godina karijere.

"Ne mogu da pričam previše o tome jer želim nešto za sebe da sačuvam", kazao je smireno Đoković i dodao: "Biće drugačijih načina kako ću to podijeliti u skorijoj budućnosti, ali sve što mogu da kažem da sam posvetio više od 15 godina tome da sredim svoje tijelo i misli. I isplatilo se, sa 37 godina sam prvi na svijetu i igram na najvišem nivou".

"To je dobit iz onoga što sam u sebe uložio mnogo, kao i moj tim u posljednjih 15-20 godina i drago mi je što sam još u ranoj fazi karijere shvatio važnost toga. Uvijek sam strateški imao dugoročni plan da igram što je duže moguće kako bih svojoj karijeri dao veću šansu da osvojim što više titula i rekorda. I to radim već četiri-pet godina, praktično sam čak imao bolju karijeru poslije 30. godine, nego prije. To je zbog napora koju sam uložio u to".

Podsjetimo, Novak Đoković je prošle sezone osvojio tri grend slem titule i igrao je još i finale Vimbldona, dok je ove sezone nešto lošije počeo jer je izgubio u polufinalu Australijan opena i odmah je ispao u Indijan Velsu. Zato je promijenio trenera i čnii se da je sa novom energijom stigao u Monte Karlo gdje je stigao do četvrtfinala. Danas ga od 14.30 čeka Aleks De Minor.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC