• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se dešava sa Alkarazom? Odustao od još jednog turnira

Karlos Alkaraz nije spreman da igra ni u Barseloni, zvanično je potvrđeno.

 Karlos Alkaraz odustao od turnira u Barseloni Izvor: Antoine Couvercelle / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

Karlos Alkaraz nije uspio da se oporavi od povrede koju je prijavio u Monte Karlu, zbog čega je morao da se povuče sa turnira u Barseloni. Djelovalo je da se situacija sa njegovom rukom popravlja, činilo da će Alkaraz igrati jer je bio u žrijebu turnira, međutim danas je ipak donio odluku da se povuče jer osjeća "blagu nelagodu u ruci" i zbog toga ne želi ništa da rizikuje.

Alkaraz je na posljednjem treningu pred put u Barselonu jedva udarao lopticu, posebno ga muči forhend i zato je forsirao "slajs", pa je medicinski tim savjetovao da je najbolje za njega da ne nastupi ni na jednom od svojim omiljenih turnira. Uz to, izgubiće 500 bodova jer je prethodne dvije godine bio šampion, što je važna vijest i za Novaka Đokovića. Umjesto mladog Španca, koga sada već ozbiljno muče povrede, nastupiće jedan od "laki luzera" i u drugoj rundi će dočekati boljeg iz duela Luka van Eš - Džidžen Džang. Za sada nema informacija da li će Alkaraz igrati u Madridu.

U pitanju je turnir iz serije "hiljadu" koji se igra od 24. aprila do 5. maja, a koji je uz Rim posljednja šansa Alkarazu da se pripremi za učešće na Rolan Garosu. Navijače brine što su njegove povrede sve učestalije, pa tako sa 20 godina ima već veliki broj turnira koje je propustio.

Podsjetimo, španski teniser Rafael Nadal trebalo bi da igra u Barseloni, ako se i sam ne povuče zbog sličnih problema koje ima i njegov mnogo mlađi kolega.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC