• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alkaraz odustaje od turnira!? Opet je povrijeđen, ne može da udari forhend

Karlos Alkaraz ima problem pred nastup na Monte Karlu i možda će morati da se povuče.

 Karlos Alkaraz odustaje od turnira u Monte Karlu Izvor: Profimedia/Antoine Couvercelle / Panoramic / imago sportfotodiens

Novak Đoković otvoreno je rekao da je Karlos Alkaraz najveći favorit ove sezone na šljaci, međutim to bi sve moglo da se promijeni zbog povreda koje su opet snašle trećeg tenisera svjeta. Uoči početka mastersa u Monte Karlu, primjećeno je da Karlos Alkaraz ima velikih problema sa podlakticom desne ruke, odnosno laktom, zbog čega je nosio i nešto što lični na zaštitni rukav kako bi smanjio pritisak na taj dio tijela.

Prema informacijama sa lica mjesta, Alkaraz ima ogromnih problema da udara forhende, tako da ih je gotovo "preskočio" na posljednjem treningu u Monte Karlu. Umjesto toga, praktično sve što je igrao bio je "slajs", što je naravno u potpunoj suprotnosti sa njegovom igrom i kvalitetima.

Upravo je forhend najjači adut Karlosa Alkaraza, posebno na šljaci, tako da se postavlja pitanje koliko će moći da bude "ubojit" u Monte Karlu, ako uopšte bude i učestvovao. Preskočio je prvo kolo kao jedan od nosilaca, ali ima interesantan izazov u vidu Feliksa Ože-Alijasima u drugoj rundi i taj meč je na programu u srijedu. To znači da ima još oko 48 sati da sanira povredu ruke i odluči da li je vrijedno rizika pred Rim, Barselonu, Madrid i na kraju najvažniji Rolan Garos.

Podsjetimo, Karlos Alkaraz je u delu žreba u kom je i Novak Đoković i ako obojica budu igrali u skladu sa svojim imenom, njihov potencijalni meč gledali bismo u polufinalu. S druge strane žrijeba čeka Janik Siner kome ipak zemlja nije omiljena podloga.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC