• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izmješta se ceremonija otvaranja OI 2024?! Oglasio se Makron: Postoje planovi B i C, paralelno ih pravimo!

Autor Dragan Šutvić

Ceremonija otvaranja Igara u Parizu trebalo bi da bude prva koja će se održati van stadiona, a očekuje se da će više od 10.000 sportista ploviti duž šest kilometara rijekom Senom, na oko 160 barži.

 olimpijske igre Pariz Izvor: Shutterstock

Predsjednik Francuske Emanuel Makron rekao je da bi ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu mogla da bude izmještena sa rijeke Sene ukoliko bezbjednosni rizik bude preveliki.

Makron je rekao da bi ceremonija mogla biti "ograničena na Trokadero", preko Sene od Ajfelove kule, umjesto da pokriva planirani dio rijeke, a prema njegovim riječima, otvaranje bi moglo da bude premješteno i na stadion "Stad de Frans".

"Ova ceremonija otvaranja je prva u svijetu. Možemo i hoćemo to da uradimo", rekao je Makron u intervjuu za francuske medijske kuće BFMTV i RMC, dodavši da postoje i rezervne opcije.

"Postoje planovi B i C. Paralelno ih pravimo, a to ćemo da analiziramo u realnom vremenu", istakao je prvi čovjek Francuske.

Ceremonija otvaranja Igara u Parizu trebalo bi da bude prva koja će se održati van stadiona, a očekuje se da će više od 10.000 sportista ploviti duž šest kilometara rijekom Senom, na oko 160 barži.

Organizatori su prvobitno planirali da omoguće da oko 600.000 ljudi prati ceremoniju sa obala rijeke, ali je sada taj broj smanjen na 300.000.

Takođe, već sada se zna da turisti neće moći besplatno da prate ceremoniju, kao što je prvobitno planirano. Umjesto toga, u opticaju će biti karte samo po pozivu, a ne putem otvorene registracije.

Bezbjednosne zabrinutosti u Parizu pojačane su nakon prijetnji "Islamske države" u vezi sa fudbalskim mečevima četvrtfinala Lige šampiona u ovom gradu, te Madridu i Londonu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba/SRNA)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC