• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Propustili ste tri ključne riječi Novakovog govora! Nadalov pogled najbolje govori šta misli, samo je on čuo

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković je i sa 37 godina gladan uspjeha i ne namjerava da se zaustavi. To je i najavio tokom govora na "Laureus" nagradama.

 Govor Novaka Đokovića nakon nagrade za najboljeg sportistu svijeta Izvor: YouTube/Eurosport Tennis/Screenshot

Novak Đoković peti put u karijeri dobio je nagradu "Laureus" za najboljeg sportistu svijeta, apsolutno zasluženo za sve što je uradio u 2023. godini. Iako u poznim godinama za tenisera, Đoković je dominirao i među novom generacijom tenisera tako da je prethodne sezone osvojio tri grend slema i još je na četvrtom igrao finale, pa nije bilo dileme da će pobijediti u žestokoj konkurenciji Ferstapena, Mesija, Halanda, Duplantisa, Lajlsa...

Trofej mu je predao najbolji igrač američkog fudbala svih vremena Tom Brejdi, a Đoković se u svom govoru između ostalog obratio i Rafaelu Nadalu i Karlosu Alkarazu. Ono što mnogi nisu primijetili je da je na samom kraju govora poslao i njima indirektnu poruku koju je sigurno bolje od svih čuo Rafa, a sigurno je "presjeklo" i njegovog mlađeg zemljaka Karlitosa.

O čemu se radi? Kada je Đoković nabrojao sve ljude kojima se zahvaljuje za velike uspjehe prethodne sezone, dodao je i vrlo važnu sitnicu koja je "zaparala" uši Nadalu: "Biće toga još." To je jasna potvrda da Đoković, koji za manje od mjesec dana slavi 37. rođendan, nema nikakvu namjeru da stane iako je početak nove sezone bio vrlo komplikovan za njega i još nema nijedan osvojen trofej.


"Sport je univerzalni jezik, koji nas sve ujedinjuje. Nevjerovatni teniseri su ovdje sa nama, Rafa (Nadal), Karlos (Alkaraz), Garbinje (Muguruza), Martina (Navratilova), nevjerovatni ljudi koji su pisali istoriju ovog sporta. Mi smo individualni sportisti, ali mislim da ćemo se svi složiti da svaki uspjeh dugujemo svojim porodicama, svojim timovima. Ovdje su prisutni članovi moje porodice, moji roditelji, moja braća, moja supruga i veliku zahvalnost dugujem svom timu na izuzetno uspješnoj 2023. godini. Biće toga još. Želim vam svima mnogo uspjeha", rekao je Novak Đoković i bio nagrađen aplauzom kakav i zaslužuje.

Podsjetimo, Novak Đoković je zablistao na crvenom tepihu sa suprugom Jelenom.

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC