• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"POVLAČIM SE!" Nadal priznao da neće srušiti Novaka: Ovo je kraj karijere!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Rafael Nadal je priznao da će mu predstojeći masters u Madridu biti i posljednji koji igra u prestonici svoje zemlje. Jednostavno, ne može više.

 Rafael Nadal najavio kraj karijere Izvor: Thomas COEX / AFP / Profimedia

Rafael Nadal poručio je da mu je ova sezona najvjerovatnije i posljednja u karijeri, ali nije želio da daje nikakve zvanične najave nadajući se da će ipak njegovo zdravstveno stanje biti bolje i da će i nakon 2024. godine moći da igra tenis. Ali, realnost je potpuno drugačija - Nadal jedva da je "osjetio" teren od Vimbldona 2022. godine...

Morao je da se povuče sa mastersa u Monte Karlu, potom je brzo eliminisan u Barseloni, dok je sada na "hiljadarki" u Madridu najavio da mu je ovo definitivno posljednja godina na ATP turu"Nisam siguran da ću biti 100 odsto spreman, ali ovaj turnir mi znači previše i želim da odigram svoj posljednji masters u Madridu. Ovo je posebno mjesto i poseban teren za mene", rekao je Nadal pred start takmičenja.

Inače, Nadal će na početku igrati protiv Darvina Blanka, američkog tenisera koji ima samo 16 godina. Kolika je razlika među njima dvojicom najbolje govori što je Nadal svoj prvi masters u Madridu igrao i prije Blankovog rođenja, a do sada je pet puta u karijeri osvajao titulu u prestonici Španije. 

Naravno, Nadalu nije prioritet da osvoji Madrid, nego da dostigne optimalan nivo fizičke spreme koji će mu omogućiti da igra na Rolan Garosu gdje "juri" 15. grend slem, odnosno na Olimpijskim igrama u Parizu, gdje se takođe igra na šljaci.

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC