• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković odmarao i ušao u istoriju: Prije Novaka ovo niko nije uradio u tenisu

Najbolji teniser svih vremena produžio vladavinu na ATP listi i pomjerio granicu.

 Đoković će postati najstariji teniser na prvom mjestu ATP liste Izvor: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Novak Đoković ostaje prvi na svijetu sve do početka drugog grend slema u sezoni. Šokantna eliminacija Karlosa Alkaraza u Madridu - gdje je poražen od Andreja Rubljova - a zatim i vijest da se Janik Siner zbog povrede povukao sa turnira prije meča protiv Feliksa Ože-Aljasima razjasnili su stvari na vrhu ATP liste. Vladavina Novaka Đokovića trajaće najmanje 426 nedjelja.

Srpski teniser je imao obezbijeđenih 425 nedjelja na vrhu, a sada je jasno da će taj niz biti jednu sedmicu duži. Vjerovatno i nešto više, jer će u narednom periodu Novak Đoković osvajati poene na prestižnom turniru u Rimu, koji će biti posljednja provjera pred Rolan Garos. U Pariz će, ukoliko Siner ne napravi senzaciju u narednom periodu, stići kao prvi nosilac, a vjerovatno i glavni favorit za osvajanje grend slema.

Ujedno, Đoković će u glavni grad Francuske doputovati kao prvi teniser koji je nakon 37. rođendana na prvom mjestu liste. Novak ostaje na vrhu karavana barem do 27. maja, a pet dana ranije proslaviće rođendan. Biće to istorijski uspjeh srpskog tenisera, koji je nedavno nadmašio Rodžera Federera kao najstariji igrač na prvoj poziciji ATP liste u istoriji tenisa, barem što se tiče muškog singla.

Pored toga što postavlja rekord za najstarijeg igrača na vrhu ATP liste, Novak Đoković nastavlja da povećava razliku po broju nedjelja provedenih na čelu karavana u odnosu na svoje najveće rivale. Svojevremeno je nedostižno djelovao rekord Rodžera Federera, koji je sada predaleko od srpskog tenisera. Novak ima najmanje 426 nedjelja na svom kontu, Federer je na 310, a Pit Sampras ima 286. Od igrača koji su i dalje aktivni vredan pomena je još samo Rafael Nadal sa 209, ali je on predaleko od svjetskog vrha i vjerovatno se nikada neće vratiti među najbolje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC