• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobjesnio i svom snagom razbio reket! Heroj Madrida prošao Nadala i Medvedeva i nije zaslužio ovakav kraj!

Autor Dragan Šutvić

Čeh je u prethodnih desetak dana živio svoj san na Mastersu u Madridu i nije ga dosanjao.

 Masters Madrid Lehečka predao meč  Izvor: Oscar J Barroso/AFP7/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ruski teniser Andrej Rubljov prvi je finalista turnira masters serije u Madridu, pošto je u polufinalu savladao Amerikanca Tejlora Frica u dva seta, sa 6:4, 6:3. On će u borbi za titulu igrati protiv Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima, koji je prošao praktično bez borbe. Čeh Jirži Lehečka predao je meč u prvom setu pri rezultatu 3:3, kao što je i njemu u prošlom kolu predao Danil Medvedev, a sve nakon što je rundu ranije eliminisao Rafaela Nadala.

Na taj način, bajka češkog 22-godišnjeg tenisera nije imala lijep kraj u glavnom gradu Španije. Toliko je Lehečki teško pao poraz, da je razbio reket o teren kada je shvatio da je bol u leđima jači od njegove želje da nastupi. Ože-Alijasim mu je prišao, zagrlio ga i ohrabrio, jer će trenutno 31. igrač svijeta sigurno imati još mnogo ovakvih mečeva u karijeri kada bude zdraviji.

Nevjerovatno zvuči, ali Ože-Alijasim je već treći put na Mastersu u Madridu prošao nakon što je njegov protivnik odustao zbog povrede. Isto je prošao i u drugoj rundi protiv Jakuba Menšika, koji je odustao u drugom setu, a na isti način je prošao i Janika Sinera, koji nije mogao da igra zbog povrede kuka. Naravno, treba istaći da je Kanađanin i trenutno 35. igrač svijeta na turniru eliminisao finalistu Rolan Garosa i US Opena, Kaspera Ruda, a u nedjelju će igrati za šesti trofej u karijeri.

"Ovo je čudno i nikad mi se nije dogodilo, da se uzastopno protivnici povlače ili odustaju zbog povrede kao u ovim mečevima u Madridu. Veoma mi je žao Jiržija i ne mogu da uradim ništa drugo osim da se pripremim za finale u nedjelju".

Pogledajte koliko je teško Lehečki palo:

Sa druge strane, osmoplasirani na ATP listi Andrej Rubljov ušao je u svoje 25. finale u karijeri, peto na mastersima, a do druge titule na turnirima iz serije 1000 pokušaće da stigne u nedjeljnom finalu protiv Kanađanina.

Fric je bolje počeo polufinalni duel protiv Rubljova i napravio je brejk u prvom gemu, ali ga nije potvrdio, jer je Rus odmah uzvratio ribrejkom. Prvi set je riješen u desetom gemu, kada je ruski teniser drugi put oduzeo protivniku servis. Amerikanac je i drugi set mogao da počne brejkom jer je imao dvije brejk šanse koje nije iskoristio. Za razliku od njega, Rubljov u šestom gemu nije propustio priliku da napravi brejk i da povede 4:2, nakon čega je bez problema priveo meč kraju. Rubljov je početkom ove godine osvojio trofej u Hong-Kongu i u Madridu će igrati za 16. titulu u karijeri.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC