• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svašta mi pričamo tokom meča, tražio sam božju pomoć! Hamad progovorio o lomljenju reketa i nervozi

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Hamad Međedović ispao je u prvom kolu takmičenja u Parizu, a vidno je bilo i da je nervozan zbog nekih stvari. /Od izvještača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića./

 Hamad Međedović o ispadanju sa Rolan Garosa Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Hamad Međedović nije uspio da pronađe način da se izbori i sa sobom i sa protivnikom i da prođe u drugo kolo Rolan Garosa. Stao je na prvom koraku, pošto ga je eliminisao Italijan Flavio Koboli (6:2, 6:3, 6:7, 6:3). Svašta se izdešavalo na terenu broj 3 u kompleksu Otvorenog prvenstva Francuske.

Prvo je njihov meč pomjeren na taj teren zbog velikih problema koje je kiša pravila organizatorima. Onda je donijeta odluka da se meč igra iako je u tom momentu bio pljusak. Sve to unijelo je dodatnu nervozu srpskom igraču koji je tako tek poslije manje-više rutinski izgubljena dva seta počeo da igra u trećem, pa onda opet pao u četvrtom setu.

"Cijeli dan je bio težak, tu smo od 10-11 ujutru. Napravili smo drugačiji plan, jedva smo se malo zagrijali pred meč, malo trenirali. Veoma sporo, uslovi koje ja ne volim, hladno... On je igrao na visokom nivou i zaslužio je pobjedu. Mučio sam se kroz cijeli meč, nisam uspio da pronađem svoju igru", počeo je Hamad.

U trećem gemu trećeg seta propustio je tri brejk lopte i onda je u naletu bijesa slomio svoj reket.

"Servis mi nije radio tokom cijelog meča. Bio sam napet od početka meča. Trudio sam se da ostanem miran, ali tu je eskaliralo... Imao sam brejk lopte, nisam ih iskoristio, nisam se suzdržao."

U tom istom gemu je vikao "Treba mi pomoć cijeli meč", čulo se to i na okolnim terenima, pa je objasnio na šta je mislio. "Tražio sam neku božju pomoć, mi svašta kažemo u toku meča, ali ja sam taj koji sebi treba da pomogne sebi na terenu."

Stekao se utisak da je Hamad morao i mogao mnogo bolje protiv Kobolija. "Svakog protivnika analiziramo. Flavija znam još od juniora, dugo, definitivno je iznenadio sve svojim nivoom, svaki udarac je mnogo popravio u odnosu na prije. Gledao sam ga u Ženevi, jeste me iznenadio i pokazao je da je igrač sa velikim kvalitetom."

Kontrola emocija je nešto na čemu će morati dosta da radi u budućnosti.

"Svaki igrač se bori sa emocijama, želimo da pobijedimo. Neko to bolje krije, neko gore. Mene su opet savladale emocije, na tome dugo radim. Smatram da je to sastavni dio sporta. Svi želimo da pobijedimo. Veoma  težak početak godine za mene. Jak sam virus imao, imao dva-tri mjeseca pauze, i u Americi sam se mučio. I po povratku sam bio bolestan, ali sada je najvažnije da sam zdrav. Moram da nastavim da radim. Slijede turniri na travi, idem u Štutgart, pa pripreme za Vimbldon."

Na kraju je dobio pitanje o tome šta pored mentalnog aspekta može da popravi i u igračkom aspektu.

"Što se tiče tenisa, to mi je najmanji problem. Danas nisam igrao na svom nivou, ni servis ni forhend, čak i bekhend. Moram da se trudim da budem konstantan. Igrao sam znatno bolje tokom kvalifikacija, onda četiri-pet dana pauze. Kao da je počeo novi turnir. Skroz drugi uslovi, ali to je tenis i moram da naučim da se nosim sa tim", zaključio je Međedović.

(MONDO - N. S.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC