• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpkinja stala na korak od senzacije na Rolan Garosu: Prvoj teniserki svijeta uzela set sa nulom, pa stala

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Teodora Kostović završila je takmičenje na juniorskom Rolan Garosu pošto je izgubila od prve juniorke svijeta. /Od izvještača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića./

 Teodora Kostović ispala sa juniorskog Rolan Garosa Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Teodora Kostović neće igrati u četvrtfinalu juniorskog Rolan Garosa i ima za čim da žali definitivno. U duelu protiv prve juniorke svijeta Renate Jamričove (Slovačka) pokazala je odličnu igru, osvojila prvi set sa nulom, igrala dobro i u trećem, ali nije uspjela da napravi iznenađenje - 0:6, 6:3, 6:4.

Šansu za senzaciju propustila je u trećem setu gdje je imala zaostatak od 3:0, sa dva pretrpljena brejka, pa je uspjela da se vrati i da od 3:1 dođe do 4:4 i da servira za vođstvo. Nažalost, odigrala je jedan od najlošijih servis gemova, previše grešila, nervirala se i to je njena rivalka iskoristila. Imala je brejk šansu u narednom gemu da se vrati ponovo, nije je realizovala i Slovakinja je drugu meč loptu pretvorila u pobjedu.

U prvom setu ključni je bio drugi gem, trajao je oko 15 minuta, Teodora je uspjela da spasi čak pet brejk lopti, a onda je u narednom uzela i drugi put servis rivalki i došla do 3:0, pa onda manje-više rutinski završila set. U drugom je kod rezultata 1:1 imala dobru priliku da dođe do brejk šansi, propustila je.

"Ne mogu da vjerujem, zicere sam promašila, imala sam šansu za gem, mogla sam", vikala je Kostović ka svom stručnom štabu. Taj gem unio je očiglednu nervozu, pošto je ubrzo rivalka povela sa 5:1 i uz malo oscilacija izjednačila u setovima. Poslije tog šestog gema Kostovićeva je tražila medicinski tajm-aut i stvari nisu izgledale dobro.

Vidjelo se to na početku trećeg seta kada je izgubila dva svoja servis gema i dozvolila rivalki da povede sa 3:0. Tek poslije tog trenutka počela je bolje da igra, vratila je odmah jedan brejk, pa je onda u osmom gemu vratila i drugi i poravnala na 4:4. Imala je servis za vođstvo i priliku da uzdrma Renatu. Umjesto toga odigrala je veoma loše, dopustila Jamričovoj da vrati brejk i da dođe do trijumfa.

(MONDO - N. S.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC