• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bruka na Rolan Garosu, napali dijete od 17 godina! Razočarala Pariz, pa im se nasmijala u lice!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ruskinja Mira Andrejeva postigla rezultat karijere na grend slemovima.

 Publika u Parizu zviždala 17-godišnjoj Ruskinji Miri Andrejevoj Izvor: X/rolandgarros/printscreen

Najtalentovanija ruska teniserka Mira Andrejeva (17) prošla je u četvrtfinale Rolan Garosa, iako joj nije bilo nimalo lako da stigne do te faze takmičenja. Pored Varvare Gračeve, Ruskinje koja se odrekla pasoša i uzela francusko državljanstvo, Mira je imala rivale i na tribinama - cijeli stadion je navijao protiv nje, zviždao na njene dobre poteze i povremeno skandirao "Varvara, Varvara".

Gračeva je bila njihova miljenica na turniru jer je prethodnog ljeta odlučila da se odrekne Rusije i da predstavlja Francusku. Ipak, to što su navijali za svoju novu predstavnicu nije razlog da zvižde djevojčici od 17 godina, najmlađoj učesnici četvrtfinala još od 2005. godine!

"U početku mi je to malo smetalo, ali onda sam nekako prilagodila u svoju korist. Mislim da sam uradila dobar posao sa tim, i zapravo mi je malo pomoglo da se 'zapalim' iznutra", rekla je Mira Andrejeva nakon meča, uz karakterističan osmijeh koji je prati od početka karijere. "Kada su oni oni vikali 'Varvara, Varvara', ja sam pokušava da zamislim kako viču moje ime. To je pomoglo", dodala je djevojčica iz Krasnojarska.

Ovo nije prvi incident koji su napravili francuski navijači tokom ovogododišnjeg Rolan Garosa. Nekoliko tenisera imalo je sukobe sa publikom, a sada već tradicionalno Parižani zvižde ukoliko igrači počnu raspravu sa sudijama. Tokom meča osmine finala muškog singla između Novaka Đokovića i Franciska Serundola na udaru je u jednom trenutku bio i najbolji teniser svih vremena, ali on to publici nije uzeo za zlo.

Prije nekoliko dana su mu pomogli da savlada Italijana Lorenca Muzetija, a i u narednom meču protiv Argentinca imao je određeni dio publike na svojoj strani. Kada mu je bilo najteže sa tribina se moglo čuti "Novak", "Ajde" i "Idemo", što je sigurno bilo izuzetno značajno za srpskog tenisera. 

(MONDO, D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC