• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaka tjerali da igra do tri ujutro, sad ponovili isto: Rolan Garos ne priznaje grešku!

Autor mondo.rs

Nevjerovatno šta sve organizatori Rolan Garosa sebi dozvoljavaju, na štetu igrača.

 Aleksandar Zverev i Holger Rune igrali do 2 ujutro na Rolan Garosu Izvor: YOAN VALAT/EPA

Novak Đoković je u prethodnoj rundi Rolan Garos morao da igra sve do 03.07 ujutru, jer su organizatori na teren "Filip Šatrije" neočekivano ubacili meč Grigora Dimitrova i Zizua Bergsa. Zbog toga je okršaj dva sata kasnio meč Novaka Đokovića i Lorenca Muzetija, pa su oni praktično dočekali zoru na terenu, a organizatori ništa nisu naučili na tom primjeru. Veliku grešku ponovili su u ponedjeljak uveče.

Meč Aleksandera Zvereva i Holgera Runea počeo je nekoliko minuta nakon 21.30 i potrajao je više od četiri sata! Njemački i danski teniser napustili su teren tek oko dva sata iza ponoći, što nije baš normalno za jedan od najvećih svjetskih turnira - obojica su nakon toga imali obaveze u kompleksu i vjerovatno ni dva sata kasnije nisu bili spremni za spavanje.

Kada se ima u vidu kakav je ritam na grend slem turnirima i da svaki trenutak slobodnog vremena treba iskoristiti za odmor, ovakve situacije prave nevjerovatne probleme igračima. Pobjednik meča ostane još nekoliko minuta na terenu da bi pričao sa nekom od teniskih legendi, zatim mora da opusti mišiće lakšim treningom, pa su tu masaže, saune i ostali detalji... Na kraju, svi teniseri prolaze i još jedan razgovor sa medijima, koji ih nekada kratko zadrže samo zato što znaju da bi radije bili u svojoj sobi nego pred kamerama.

Ako profesionalni teniseri tek rano ujutru stignu do kreveta, mijenja im se i kompletan raspored za naredni dan. O tome je nedavno pričala Bjeloruskinja Arina Sabalenka, koja je istakla da ne voli kada se njoj dogodi ono što je Novak prošao.

"Završila sam oko dva ujutro na jednom turniru nedavno. Teško je kada se završi tako kasno. Raspored je... Koju riječ da iskoristim? S*eban. Onda morate da napravite novi raspored za sebe. Meni je bilo okej tada, voljela bih da sam završila ranije, išla na večeru, da ne idem u krevet tako kasno. Kada se meni desilo, išla sam oko četiri u krevet i spavala do podne", rekla je teniserka na konferenciji za novinare.

Organizatori Rolan Garosa imali su mogućnost da prilagode termin meča okolnostima. Ženski dio programa u ponedjeljak bio je ekspresno gotov, pa je večernja sesija na centralnom terenu mogla da počne ranije. To bi bilo izuzetno značajno Zverevu i Runeu, koji bi mnogo ranije počeli i mnogo ranije završili svoj okršaj za četvrtfinale. Ovako je Saša umorniji dočekati meč protiv Aleksa De Minora, koji je još prije 17.00 napustio teren nakon pobjede nad Danilom Medvedevim.

(MONDO, D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC