• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siner je #1, ali ne ide u finale Rolan Garosa: Alkaraz preživio sve, boriće se za treći grend slem!

Karlos Alkaraz plasirao se u svoje prvo finale na Rolan Garosu i u nedjelju će igrati za titulu protiv Zvereva ili Ruda.

 Karlos Alkaraz u finalu Rolan Garosa Izvor: CAROLINE BLUMBERG/EPA

Španski teniser Karlos Alkaraz prvi je finalista ovogodišnjeg Rolan Garosa pošto je danas na "Šatrijeu" bio bolji od Janika Sinera, od ponedjeljka prvog tenisera na ATP listi. Siner je dva puta vodio u setovima, međutim Alkaraz je uz energiju publike sa tribina uspio da napravi veliki preokret i da na kraju slavi 3:2 (2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3)

Iako se radi teniserima koji su u fokusu javnosti kao "nasljednici velike četvorke", mora se reći da ovoga puta kvalitetom tenisa nisu oduševili, pa čak i kada se uzme u obzir da su igrali pet setova. Bilo je dosta grešaka, kratkih poena, velikih padova u snazi obojice tenisera, tako da je pred njima i dalje još veliki put ako žele da se približe nivou na kome su igrali Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer. Uz dužno poštovanje za sve što su postigli...

Od ponedjeljka, Siner će imati 9.525 poena i biti prvi teniser na svijetu, dok Karlos Alkaraz plasmanom u finale ima 7.880. Ukoliko osvoji Rolan Garos, imaće 8.580 bodova i preskočiti tako na drugom mjestu i Novaka Đokovića koji će imati 8.360. Ipak, nešto zavisi i od drugog finaliste, a za to mjesto bore se Kasper Rud i Aleksander Zverev.

Izvor: YOAN VALAT/EPA

Ovo će biti prvo finale za Karlosa Alkaraza na Rolan Garosu pošto ga je prošle godine Novak Đoković zaustavio korak ranije. Takođe, Alkarazu slijedi i treće grend slem finale u karijeri, u prethodna dva na US Openu i Vimbldonu je slavio. Tako bi u teoriji Alkaraz u 22. godini mogao da dođe do tri grend slem titule, što je zaista nevjerovatan podatak kakvim rijetko ko u istoriji sporta može da se pohvali.

Pogledajte i kako je meč Sinera i Alkaraza prekinut krajem četvrtog seta kada je jednoj osobi na tribinama pozlilo, čulo se kako je volonter u toku poena uzvikivao: "Pomoć, pomoć". Ljekari su intervenisali na vrijeme i iznijeli osobu sa tribina "Šatrijea":

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC