• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Momci, daleko je ovo bilo od Novaka i Rafe! Spektakl izostao na Rolan Garosu, zna se šta je falilo

Meč Janika Sinera i Karlosa Alkaraza imao je neke dobre momente, ali je daleko od duela koje smo gledali kada su na pariskoj šljaci bili Rafael Nadal i Novak Đoković. Od izvještača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

 Komentar na meč Sinera i Alkaraza Izvor: Alain JOCARD / AFP / Profimedia

Karlos Alkaraz pobijedio je Janika Sinera i prošao u finale Rolan Garosa. Pet setova, četiri sata igre, ali je nešto ipak nedostajalo. Ni jedan ni drugi nisu opravdali epitet derbija i spektakla kakav se očekivao na staidonu "Filip Šatrije". Falilo je više uzbuđenja, iako rezultatski ne djeluje tako. Nisu bili ni blizu okršaja Novaka Đokovića i Rafaela Nadala koje smo gledali na pariskoj šljaci.

Od završnice četvrtog seta i promašenog smeča Sinera, u stilu Đokovića, je kvalitet postao za nijansu bolji. Bilo je više zanimljivijih i ljepših poena, publika je ustajala na noge, aplaudirala i ovacijama ispratila obojicu. Posebno zbog posljednjeg gema u kom su obojica imali nekoliko sjajnih poteza.  "Kvalitet tenisa nije bio tako visok", "Mogu oni mnogo bolje", bili su samo neki od komentara novinara poslije meča.

U prvom setu koji je dobio Siner (6:2) njegov rival praktično se nije vidio na terenu. Španac je pravio ogroman broj grešaka, čak i u momentima kada je imao vremena da se namjesti za svoj forhend, loptica bi završavala u autu. Izgledalo je da će sve to biti jednosmjerna ulica kada je Janik napravio brejk i poveo sa 2:0 u drugom setu, ali se tada praktično isključio. Kao da je neko pritisnuo dugme i to je bilo to. Alkaraz je bio taj koji je manje griješio i izjednačio je (6:3).

Onda je djelovalo kao da je potpuno drugačija slika na terenu i da će španski igrač uspjeti da napravi potpuni preokret. Napravio je brejk, poveo sa 2:1, servirao, diktirao ritam. Tada je Siner napravio brejk, ušao u seriju i dobio treći set (6:3).

Četvrti set bio je takav da su i jedan i drugi držali svoje servise, nije bilo ni šansi za brejk, Alkaraz je vodio sa 5:4 i Siner je servirao. Italijan je imao 30:15 i smeč sa sredine terena, mogao je da bira šta će, Alkaraz je stajao u mjestu. Loptica je završila u autu i to je bio početak kraja za njega. Prvo zbog toga što je Karlos izjednačio u setovima (6:4), a onda se i on "izgubio". Jasno je da su i na to uticali grčevi koji su ga mučili tokom meča, prvenstveno u ruci.

Karlos je iskoristio, napravio brejk na startu četvrtog seta i poveo sa 3:0. U tom periodu viđeno je dosta uzbudljivih poena na obje strane, aplauza, ovacija, Siner je pokušavao da vrati brejk, da učini meč još uzbudljivijim. Dvije set lopte je spasao, ne i treću... Statistika kaže i to da je Siner dobio više poena (147:145), da je Alkaraz imao više vinera (65:39) i više neiznuđenih grešaka (58:44).

Da rezimiramo, bilo je previše oscilacija obojice igrača. Kada je jedan igrao na visokom nivou, poput recimo prvog seta i Sinera, onda je drugi igrač bio daleko ispod nivoa. Falilo je da obojica budu na istom visokom nivou i da žargonski "pršti" na sve strane. Toga je bilo samo na mahove i upravo zbog toga meč dvojice mladih igrača nije bio ni blizu okršaja Rafe i Noleta. Da dodamo i da je ovo bio tek njihov deveti okršaj i peti trijumf Španca i da su obojica mladi igrači, ako budu igrali 59. puta kao Đoković i Nadal sigurno će biti nekih pravih epskih mečeva, kao što je bio onaj koji su odigrali u četvrtfinalu US opena prije dvije godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC