• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hvale vrijedan potez Alkaraza: Španac aplaudirao Sineru (VIDEO)

Kada je Alkaraz vidio da Siner izlazi sa terena, odmah se pridigao i aplaudirao mu, zajedno sa ostalim navijačima na "Šatrijeu"

 Alkaraz aplaudirao Sineru nakon polufinala Izvor: Eurosport/Screenshot

Karlos Alkaraz plasirao se u finale Rolan Garosa pošto je danas poslije četiri sata tenisa pobijedio Janika Sinera, od ponedjeljka najboljeg tenisera svijeta. Alkaraz je do pobjede došao nakon dva preokreta, pošto je Siner vodio 1:0 i 2:1 u setovima, međutim to nije bilo dovoljno da savlada Španca u kome je "proključala krv" u posljednja dva seta za 3:2.

Na taj način, Alkaraz je poomalo podsjetio na Rafaela Nadala, najboljeg u istoriji na Rolan Garosu, osvajača čak 14 "zemljanih" grend slemova, ali su njih dvojica u mnogim stvarima različiti. Počevši od stila igre, koji mnogi čak upoređuju više sa Novakovim, ali mora se reći i po ponašanju. 

Nakon iscrpljujućeg meča i čestitki na mreži, Alkaraz je otišao do svoje klupe da se obriše i presvuče, ali kada je vidio da Siner u tom trenutku izlazi sa terena, odmah se pridigao i aplaudirao mu, zajedno sa ostalim navijačima na "Šatrijeu".


"Moraš nekad da pronađeš radost i u patnji na terenu,  mislim da je to ključna stvar, pogotovo na šljaci, i ovdje na Rolan Garosu. Igrali smo duge poene, meč je trajao više od četiri sata, ali kao što uvijek kažem svom timu - u patnji na terenu treba uživati. Sve najteže mečeve u mojoj kratkoj karijeri igrao sam protiv Sinera, naročito onaj na US Openu 2022. Nevjerovatan je igrač sa sjajnim timom, o radujem se novim mečevima s njim", rekao je Alkaraz i dodao:

"Vidio sam da se Janik malo muči, obojica smo imali grčeve, morali smo da se borimo. Naučio sam lekciju iz prošlogodišnjeg meča sa Đokovićem, ostao sam smiren, pokušao malo da skratim poene znajući da će grč proći. Ovo zaista jeste bilo pomalo čudan meč. Čekao sam svoju šansu i iskoristio je, u četvrtom i petom setu smo igrali odličan tenis".

Karlos Alkaraz je najmlađi finalista na tri grend slem "podloge", a u finalu u nedjelju boriće se protiv boljeg iz meča Zvereva i Ruda. Ako pobijedi i dođe do pehara, mogao bi da preskoči Đokovića i postane drugi teniser svijeta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC