• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković uvijek Brajanta zvao u pomoć, a onda je čuo najgore vijesti

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković je uvijek za savjet zvao Kobija Brajanta, slavnog sportistu koji nije imao veze sa tenisom, ali je imao uvijek prave riječi za Srbina.

 Novak Đoković bio blizak sa kobijem Brajantom Izvor: William WEST / AFP / Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković intrigira javnost od kada se pojavio na velikoj sceni, kako zbog tenisa koji igra savršeno i bolje od svih drugih u istoriji, tako i zbog svoje nevjerovatne mentalne snage. Zauvek će nam ostati misterija kako je uspjevao da se izvuče sa ivice ponora, i to mnogo puta u karijeri, pokazujući najbolju igru baš kada bi bio pod pritiskom. Takve navike imalo je svega samo nekoliko sportista u istoriji, a jedan od njih je bio i njegov veliki prijatelj.

U nedavno objavljenoj knjizi "U potrazi za Novakom - čovek iza enigme" autora Marka Hodžkinsona analizira se globalni fenomen Novaka Đokovića i podsjeća da je najveći teniser svih vremena i sam imao teške trenutke u karijeri, a tada bi uzimao telefon u ruke i pozivao Kobija Brajanta, slavnog košarkaša.

U dijelu knjige u kome se bavio Novakovim "hejterima", objašnjava se i kako su se Đoković i Brajant povezali: "Kada god je Novak imao problema ili se osjećao samo loše, kada mu je bilo potrebno da se duhovno podigne, nazvao bi Brajanta jer je znao da će Amerikanac uvijek biti tu za njega. Iako se Brajant nije razumio u tenis, razumio je emotivne izazove sa kojima se nosi elitni sportista, a to je ono što je bilo potrebno Novaku. Da pričaju na tom emotivnom nivou", navodi autor koji je u knjizi podrobno analizirao sve aspekte Novakove ličnosti.

Izvor: Twitter/DjokerNole/YouTube/US Open Championships/Screenshot

"Nekada, kada bi pričali na telefon, Brajant bi odmah imao riječi utjehe i ohrabrenja za Đokovića. BIlo je i trenutaka kada je Brajant tražio vrijeme da razmisli o problemima koje ima Đoković i da na kraju dođe sa predloženim rješenjem", dodaje se i podsjeća da je Nole veoma patio kada je čuo da je košarkaš poginuo u helikopterskoj nesreći 2020. godine.

Tragične vijesti dočekale su Novaka Đokovića na Australijan openu, gdje je zaplakao noseći i specijalnu trenerku posvećenu velikom košarkašu L.A. Lejkersa, dok mu je na poseban način odao čast i na US Openu kada je osvojio 24. grend slem. Jednostavno, nikada neće zaboraviti šta je učinio za njega jer je čak razmišljao i da ostavi tenis u jednom trenutku, zbog povrede lakta kada je strahovao od operacije.

"Kobi mi je bio blizak prijatelj. Često smo pričali o njegovom mentalitetu. Kada je bio povrijeđen, pričao mi je o tom povratku, kako se vratiti na vrhunac. Bio je jedan od ljudi sa kojima sam često pričao o tome, bio je tu da mi pomogne. Pogodila me je njegova smrt, on je nosio dres sa brojem 24 i htio sam na simboličan način da mu se zahvalim", pričao je Nole u jednom intervjuu.

Podsjetimo, Novak Đoković je trenutno na Vimbldonu gdje će u utorak početi napad na 25. grend slem protiv Koprive:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC