• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak nije mogao da vjeruje šta ga pitaju na Vimbldonu!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković u prvi mah nije dobro čuo pitanje, a kada je ponovljeno, znao je u kom pravcu novinar želi da ide i na šta želi da ga "navuče".

 Novak Đoković o stezniku za koljeno Izvor: Youtube/Printscreen/Wimbledon

Novak Đoković odlučio je da igra na Vimbldonu uprkos tome što je prije samo mjesec dana bio na operaciji kolejna. Bila je to lakša operacija na meniskusu i Đoković se ekspresno vratio na teren, što je neočekivano izazvalo dvije kontroverze koje nemaju nikakvog pokrića u stvarnosti...

Prva je da je Đoković blefirao i da zapravo nije operisan, što je teorija koju je američki doktor Brajan Saterer već oborio, dok se druga tiče steznika za koljeno koji nosi na Vimbldonu. Zbog dobro poznate politike Vimbldona, da svi moraju da igraju u bijelom, Đokovića su napali što je nosio steznik svjetlosive boje, možda se unaprijed nadajući da će zbog toga dobiti kaznu. Međutim, nisu se nadali da je sve već provjerio sa organizatorima.

Tako je jedan novinar upitao Đokovića za steznik, gdje se srpskom teniseru učinilo da je sa tribina izgledalo "sjajno" (great), međutim htio je da naglasi da je bio "siv" (grey). Kada je Đoković shvatio gdje ide pitanje i da zapravo mora da objašnjava potpuno nebitnu stvar, nasmijao se od muke. 

  • N: "Htio sam da pričam o stezniku za koljeno, sa tribina je djelovalo kao da je sive boje?"
  • Đ: "Znam... Čekaj, sivo ili sjajno?" (Grey or Great, prim. aut.)
  • N: "Djelovalo je sive boje?"
  • Đ: "Sivo, da... Sive je boje!" (Novak obara glavu i kiselo se smije, prim. aut.)
  • N: "Šta su ti rekli iz organizacije Vimbldona, zbog prakse da se nosi potpuno bijela oprema?"
  • Đ: "Provjerio sam sa njima. Zapravo sam razgovarao sa direktorkom prije izlaska na teren, pokazala mi je palac gore i to je bilo sve. Prije toga smo provjerili da li imamo dozvolu. Pokušali smo da nađemo bijeli, vjerujte mi. Vidio sam da je igrao Tijafo i da je imao crni steznik za koljeno, tako da mislim da je sivi malo bolji od toga, više vuče na bijelo... Znam da nije idealno, volio bih da igram skroz u belom, da poštujem pravila, ali sam dobio dozvolu da nosim sivi. Rekao sam im da ću uraditi sve da pronađem za sljedeći meč bijeli".


U međuvremenu, Đoković je i protiv Džejkoba Firnlija nosio sivi steznik za koljeno pošto bijeli nije i dalje uspio da pronađe, ali kada shvati da je tako nebitna stvar uspela da podigne buru u Engleskoj, možda bi do kraja turnira trebalo da potraži i jarkije boje, baš kao Frensis Tijafo čiju crnu opremu niko nije primijetio.

Podsjetimo, Novak Đoković u subotu igra meč trećeg kola Vimbldona protiv Alekseja Popirina iz Australije sa kojim je do sada odigrao dva meča i oba dobio.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC