• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikada nisam vidio ovakvog Novaka! Kirjos bez dlake na jeziku: "Izdao" je sebe u finalu

Nik Kirjos ocijenio da je Novak Đoković "izdao sebe" igrajući potpuno drugačiji tenis od onoga na koji smo navikli od njega.

 Nik Kirjos o igri Novaka Đokovića Izvor: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Australijski teniser Nik Kirjos bio je razočaran partijom Novaka Đokovića u finalu Vimbldona protiv Karlosa Alkaraza da je čak na svom Tviteru ocijenio da je ovo možda "kraj njegove ere", dok je za Bi-Bi-Si podrobnije analizirao slabu igru srpskog asa. Ocijenio je da je Novak "paničio sa planom igre", pa je zbog toga počeo previše da se oslanja na kombinaciju servis-volej: "Bio je na mreži vjerovatno više puta nego do sada na Vimbldonu", kazao je Kirjos.

"Đoković je pobijedio sve velikane našeg sporta - Federera i Nadala - igrajući svoj prepoznatljiv tenis, držeći se svog stila igre. Tako da je danas bilo čudno što je pokušao nešto potpuno drugačije. Bez obzira da li je to zbog toga što nije bio na fizičkom nivou na kom je želio, možda je želio da skrati poene... Ali, Alkaraz je to lako pročitao", dodao je Kirjos.

Prema riječima Australijanca, Alkaraz će još dugo predvoditi tenis, ocijenio je da će uz Janika Sinera biti "naslovno lice" ovog sporta posebno ako se uzme u obzir da je uspio da preživi i Novakov pritisak, nakon propuštene tri meč-lopte: "Njegov najveći protivnik je njegovo tijelo. Može li da ostane zdrav? Mislim da će imati bar 15 grend slemova", zaključio je Kirjos.

Nekada veliki kritičar Novaka Đokovića, sada njegov prijatelj sa kojim je čak i trenirao za vrijeme Vimbldona, ipak ne može da se otme utisku da je taktički loše spremljen meč. Posebno ga boli što je Đoković "izdao" sebe okrećući se drugačijem stilu tenisa, a zabrinulo ga je što nije bilo ni prepoznatljive energije kod njega na terenu. Jednostavno, tek jednom ili dvaput vidjeli smo da je "eksplodirao" od emocija.

"Volio bih da sam to vidio, bilo da je razbinanje rekete, bilo da je urlik, bilo šta... Posebno kada je Novak gubio 2:0. Morali smo da vidimo nešto da bi resetovao svoju energiju. Bio je toliko 'ravan' tokom najvećeg dijela meča, a tek na 3:2 u trećem setu smo vidjeli da je malo živnuo. Ipak, bilo je prekasno. Tada se vratio svom stilu igre, a to je igranje sa osnovne linije napadajući servis Alkaraza. Ta taktika sa servis-volejem mi je bila čudna, nikada u životu nisam vidio Novaka tako zbunjenog u odlučujem meču na turniru", zaključio je Kirjos.

Pogledajte i fotografije sa Vimbldona, veliki broj poznatih faca je gledao meč Đokovića i Alkaraza:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC