• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Biću iskren, pitao sam se jesu li vrijedni!" Filip Filipović o zlatnim vaterpolistima

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Filip Filipović je priznao da je sumnjao, a onda rekao ono što svi mislimo - naklon i kapa do poda, svakome od ovih momaka!

 filip filipovic o zlatu srbije u vaterpolu na olimpijskim igrama Izvor: rts/printscreen

Srbija je ponovo, po treći put zaredom olimpijski šampion u vaterpolu! Srpski sastav je u finalu savladao Hrvatsku 13:11 a nakon svega su i oni najveći - Stefan Mitrović, Duško Pijetlović i Filip Filipović su istakli da su je ovo najveći uspjeh srpskog sporta. Filip Filipović nije krio da ga je mnogo brinula forma srpskog tima i to što nije bilo velikih uspjeha u prethodne tri godine. A sada je sa osmijehom na licu da je "potrebno bilo da izgube sebe da bi pronašli sebe".

"Ovo je stvarno veličanstveno, ovo stvarno prevazilazi sportska očekivanja i zaista momci su po ko zna koji put pomjerili granice. Htio bih da čestitam i našim košarkašima koji su nam priredili najljepšu košarku otkad sam ja živ, evo 37 godina. A vaterpolisti, ovo što su uradili je treća uzastopna zlatna medalja. Ljudi ja ne znam da li smo mi svjesni dok ja izgovaram ovo o veličini uspjeha ovih momaka. Ovo je najveći uspjeh srpskog sporta ikada", rekao je Filip Filipović koji nije krio da je sumnjao u ovaj tim. 

"Ja hoću da budem iskren, ptiao sam se da li su oni kao generacija vrijedni. Mnogo puta sam se pitao da li oni kao generacija mogu da naprave ovaj uspjeh, ali od četvrtfinala se vidjelo da oni veruju u sebe. Pričam u svoje ime, ali vjerujem i u ime cele nacije. Kapa dole i naklon do poda!"

Što se tiče Duška Pijetlovića, on je priznao da se nikada nije radovao ovako kao sada! "Radujem se kao dijete kao da nikada nisam igrao vaterpolo. Prvi put gledam sa takvom strašću vaterpolo jer je ovo bila prva ovako velika utakmica od kada ja ne igram. baš sam se osjetio kao klasičan navijač, Kao neko bez sportske pozadine, bez da nešto analiziram, samo sam navijao za Srbiju", rekao je nekadašnji fantastični centar srpskog tima Duško Pijetlović. 

Na kraju je govorio i Stefan Mitrović koji je istakao da bi bilo koja medalja bila uspjeh, ali da je on u svakom momentu vjerovao u ovaj tim i u ove momke.

"Sve što mogu da kažem za ove momke je da je ovo najveći uspjeh srpskog vaterpola, čak i da nisu osvojili zlato, da su i bronzu uzeli, s obzirom kako su krenuli mnogi nisu vjerovatli u njih, da ne kažem da su ih i omalovažavali u početku. Svaka im čast, ali ja sam vjerovao u njih. Sa svima njima smo mi i igrali i šta mogu da kažem? Naklon do poda, mnogo mi je drago", rekao je on. 

(MONDO)

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:40
slavlje vaterpolista srbije protiv hrvatske
Izvor: RTS
Izvor: RTS

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC