• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liga šampiona i napad na sva četiri pehara! Prvak Srbije i regiona VK Novi Beograd kreće po još trofeja

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener VK Novi Beograd najavio je novu sezonu srpskog i regionalnog šampiona

 VK Novi Beograd počeo pripreme za novu sezonu Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Vaterpolisti Novog Beograda u znatno podmlađenom sastavu, ali i dalje sa visokim ambicijama, pripremaju se za predstojeću klupsku sezonu koja utakmicama regionalne Premijer lige počinje 21. septembra. Novobeograđani, koji su prošle takmičarske godine osvojili "triplu krunu", počeli su da treniraju u nepotpunom sastavu još 1. avgusta, s obzirom da je veliki broj prvotimaca bio učesnik Olimpijskih igara u Parizu.

"Bićemo kompletni 28. avgusta, tada ujedno i putujemo u Niš gdje ćemo trenirati do 4. septembra", kaže šef stručnog štaba Novog Beograda Živko Gocić i dodaje: "Po povratku u Beograd nas od 5. do 8. septembra očekuje učešće na Memorijalnom turniru Vlaho Bato Orlić, kome smo domaćini treću godinu uzastopno, a na kome će još igrati Vukovi, Valis, Vašaš, Špandau i Primorac iz Kotora", pojasnio je Gocić.

Aktuelni šampion Srbije, regionalne Premijer lige i osvajač nacionalnog Kupa pretrpio je brojne izmjene u igračkom kadru. Bogate karijere okončali su Filip Filipović i Duško Pijetlović, dok su klub napustili Alvaro Granados, Marko Radulović, Savo Ćetković i gloman Lazar Dobožanov. Sa druge strane u redove Novobeograđana stigli su crnogorski reprezentativac Đuro Radović, izuzetno talentovani dvojac iz Partizana Luka Gladović i Marko Dimitrijević, zatim reprezentativac Holandije Bilal Gbadamasi, kao i trojica igrača iz Vukova Viktor Urošević, Dušan Trtović i golman Milan Glušac.

"Ekipa je značajno podmlađena i to je urađeno planski. Imali smo najavu Filipovića i Pijetlovića da će završiti igračke karijere i nije bilo realno naći zamjene za takve igrače, pa smo se odlučili da se okrenemo mladim snagama. Promijenićemo koncepciju igre, ali ambicije ostaju iste. Prošle sezone borili smo se za sva četiri trofeja, a uspjeli smo da osvojimo tri. Biće teško ponoviti takav uspjeh, ali uz ozbiljan i predan rad i veliko požrtvovanje nadamo se da ćemo napraviti dobre rezultate."

Novi Beograd će u Ligi šampiona igrati u A grupi sa njemačkim Hanoverom, Steauom iz Bukurešta i pobjednikom kvalifikacione C grupe u kojoj se nalaze italijanska Breša, njemački Špandau, Enka iz Turske i solunski PAOK.

"Grupa je po meri, uz Hanover i Steauu rival će nam još najvjerovatnije biti Breša. Svaka grupa u Ligi šampiona je teška, ali mislim da posjedujemo kvalitet i da s pravom možemo da plasiramo u TOP 8 fazu. Za sve ostalo, trenutno je teško davati bilo kakve prognoze", zaključio je Gocić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC