• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sportistkinja (18) preminula zbog greške organizatora: Povrijeđena ležala u šumi sat i po

Autor Dragan Šutvić

Švajcarski medij otkriva da je kasnila pomoć za povrijeđenu djevojčicu na trci u Cirihu.

 Poginula švajcarska biciklistkinja hitna pomoć stigla prekasno  Izvor: Fotoreporter Sirotti Stefano / imago sportfotodienst / Profimedia

Tragične vijesti stigle su prije nekoliko dana iz Švajcarske - preminula je biciklistkinja Murijel Furer (18), nakon pada u juniorskoj trci održanoj u Cirihu. Prvobitne informacije govorile su da je mlada sportistkinja nakon sudara i pada na stazi hitno prebačena u bolnicu gdje joj je ukazana ljekarska pomoć, ali nove vijesti otkrile su potpuno drugi dio priče...

Murijel je stvarno helikopterom prebačena u bolnicu u Cirihu, gdje je primljena oko 13:35. To nije bilo urađeno po hitnom postupku jer je nakon pada prošlo čak dva i po sata koji su bili dragocjeni za spas života mlade biciklistkinje. Švajcarske novine "Blik" rekonstruisale su nesreću i otkrile šokantne detalje koji su ukazali na propust Međunarodne biciklističke zajednice.

Kako prenosi jedan od najuticajnijih medija u Švajcarskoj, Murijel je izletjela sa staze i pala u šumu pored pored puta oko 11:04 i tamo je ležala oko 90 do 100 minuta. Imajući u vidu da je bila teško povrijeđena i da su njene povrede glave bile veoma ozbiljne, jasno je da je ljekarska pomoć stigla prekasno.

Furer Murijel četvrta je žrtva u biciklizmu u posljednjih pet godina, a mnogi zbog toga traže rigoroznije kontrole staza na kojima se vozi i bezbjednije uslove za sportiste koji se takmiče. Posebno nakon izjave Dejvida Lapartijena, predsjednika Međunarodnog biciklističkog saveza, da su ovakvi padovi "sastavni dio sporta".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC