• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak otišao po milione, ATP htio da ga zabrani: Ovo može da sruši tenis, zato je Đoković tu

Novak Đoković je upozoravao na probleme u tenisu, nisu ga slušali. Sada se vidi da ATP nema nikakvu realnu moć nad najvećima!

 Sve spremno za Siks kings slem termini nagrade Izvor: Xu Yanan / Xinhua News / Profimedia

Konačno počinje! "Siks kings slem", turnir u Rijadu krenuće mečevima Janika Sinera i Danila Medvedeva, kao i Karlosa Alkaraza i Holgera Runea. Egzibicioni turnir u Saudijskoj Arabiji čiji učesnici dobijaju enormne količine novca održaće se ove nedjelje, a na njemu će osim već pomenutih igrača učestvovati Novak Đoković i Rafael Nadal.

Ovaj turnir se održava prvi put i razulog za to je projekat "Saudi Vision 2030" zbog koga su uložene stotine miliona dolara na razne događaje kako bi se izbradio brend Saudijske Arabije. Dobar publicitet je neophodan ovoj zemlji koja je često u centru pažnje zbog stanja ljudskih prava u toj zalivskoj kraljevini. Ipak tamo gde ima dovoljno novca ni to nije problem. 

A ako se zna da se nadoknade za osvajanje grend slemova kreću ispod 3.000.000 dolara, a da će pobjednik ovog turnira dobiti 6.000.000 jasno je zašto je postava ovako jaka. Jednostavno niko nije u situaciji da odbije ovoliki novac od bogatih saudijskih vlasti. 

KAD SE IGRA I KADA ĆE NOVAK? 

Izvor: Xu Yanan / Xinhua News / Profimedia

Svaki učesnik turnira dobiće po 1.500.000 dolara za samo pojavljvianje u Rijadu, a turnir počinje od 18:30. Prvo će igrati Danil Medvedev i Janik Siner koji su se nedavno sastali u Šangaju. Poslije tog meča, oko 20.00 očekuje se meč Holgera Runea i Karlosa Alkaraza, a Novak Đoković i Rafael Nadal su povlašćeni. Oni će sačekati pobjednike ovih mečeva u duelima koji se igraju sutra. Novak čeka boljeg iz duela Medvedev - Siner, a Nadal pobjednika meča Alkaraz - Rune. Finale je zakazano za 19. oktobar. 

ATP HTIO DA ZABRANI TURNIR 

Izvor: ALEX PLAVEVSKI/EPA

Ovo nije zvanični turnir, nema ga u ATP kalendaru i za njega se ne dobijaju ATP bodovi, što znači da u trci za takmičenje na Završnom mastersu u Torinu neće igrati ulogu kako Đoković bude igrao. Ovaj turnir ipak krši neka pravila, pošto ATP navodi da igrači iz prvih 30 na ATP listi ne smiju da igraju egzibicione mečeve kada se igraju masterski ili ATP 500 turniri, ali izgleda da sada nisu mogli ništa da urade da Novaku i društvu zabrane da se pojave u Rijadu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC